Search and rescue – pentru salvatori

Search and rescue – pentru salvatori
Reprezentanţi ai autorităţilor locale, de la Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la instituţii ce gestionează cazurile de urgenţă (ISU, SMURD, Ambulanţă, Aviaţie, salvatori montani etc) au fost prezenţi joi dimineaţă la sesiunile „Search and rescue 2010” („Caută şi salvează”).

Col. Claudiu Zoicaş, adjunct la ISU Bihor, a rezumat activităţile desfăşurate în ultimele două zile în cadrul manifestării, cu invitaţii de onoare din SUA, Anglia, Germania, declarând că s-au dezbătut subiecte legate de sistemul de conducere a intervenţiilor din aceste ţări. „Planul roşu” a fost simulat marţi seară, în parcarea de la Lotus, iar miercuri pompierii din toată ţara au aflat câte ceva despre aportul mass-media în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Zoicaş a concluzionat că aceste dezbateri de la Search and Rescue au ca obiectiv şi îmbunătăţirea siguranţei salvatorului.

Oamenii

Ministrul Sănătăţii şi cel de Interne nu au mai sosit la „Search and Rescue”, aşa cum fuseseră anunţaţi organizatorii, însă secretarul de stat de la MS, dr. Raed Arafat, a susţinut un discurs axat pe importanţa muncii în echipă a angajaţilor din structurile însărcinate să gestioneze situaţiile de urgenţă: Ambulanţă, SMURD, ISU, Poliţie, Jandarmerie etc.

„E foarte greu să pui oamenii să lucreze împreună fiindcă din cauza orgoliilor şi a invidiilor sunt mulţi care trag ba în dreapta, ba în stânga, găsesc -n motive doar ca să nu lucreze împreună cu alt sau alţi colegi din alte structuri”, a spus dr. Arafat, care a subliniat că în cazul unei urgenţe majore, „lipsa unei structuri de urgenţă nu face decât să slăbească sistemul” şi a atenţionat asupra pericolelor care se pot abate asupra sistemului de urgenţă.
Vineri, în parcarea de la Hotel Internaţional se va prezenta şi tehnica de intervenţie a urgentiştilor, iar duminică, se va organiza o excursie la cea mai lungă peşteră din ţară: Peştera Vântului.

Otilia Şandor

Dr. Benga şi la Search and Rescue

Dr. Benga şi la Search and Rescue



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !