Search and rescue

1Comentariu
Urgentiştii se pregătesc să pună bazele unui centru de căutare şi salvare a persoanelor, în situaţii de urgenţă.

Luna octombrie ar putea intra în istoria medicinii de urgenţă a Oradiei, prin organizarea primei conferinţe naţionale de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, dar mai ales prin deschiderea unui centru de pregătire de tip „Search and rescue” (caută şi salvează).

Dr. Mihai Botea, de la Asociaţia SARTISS medic la UPU, a informat că, între 21 şi 25 octombrie, la Hotel Internaţional, se va desfăşura prima Conferinţă de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale „Search and Rescue”, organizată de Asociaţia SARTISS împreună cu partenerii de la pompieri, SMURD, Facultatea de Medicină, Spitalul Judeţean, Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România şi Fundaţia SMURD. Conferinţa va fi împărţită pe patru mari capitole (Managementul Situaţiilor Speciale, Trauma în situaţii speciale, Situaţiile speciale în structurile pentru primirea urgenţelor şi Varia) şi e destinată tuturor persoanelor care se implică în acţiuni de salvare din ţară. În cadrul conferinţei se vor dezbate problematici legate strict de cazurile speciale de salvare: de la situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, prezentarea de strategii, proceduri şi protocoale moderne, practica anesteziei în departamentul de urgenţă, până la managementul accidentelor în diverse situaţii speciale, informează dr. Bota, care sugerează celor interesaţi să caute detalii pe site-ul SARTISS: http://www.sartiss.ro.

Tot pentru perioada conferinţei este programat a se inaugura Centrul „Search and rescue”, unitate care va începe de luni să se construiască, pe un teren din Sântion.

Otilia Sandor1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor