Secăşan, noul preşedinte al Consiliului Judeţean

1Comentariu
Secăşan, noul preşedinte al Consiliului Judeţean
REŞIŢA – Doctorul Iosif Secăşan, vicepreşedinte al PD, a devenit noul preşedinte al Consiliului Judeţean în defavoarea contracandidatului său, liberalul Horia Irimia, care este, de doi ani, şi vicepreşedinte al CJ.

Pe o vreme mizerabilă, să nu scoţi nici câinele din casă, la Muzeul Banatului Montan din municipiu, s-au adunat duminică, 5 noiembrie 2006, pe lângă cei 30 de consilieri judeţeni, parlamentari de Caraş-Severin, primari de oraşe şi comune, oameni politici din judeţ, angajaţi ai Consiliului Judeţean(CJ), o asistenţă pentru care sala a devenit prea mică. Toţi interesaţi – mai mult, pasionaţi! – de alegerea noului preşedinte al CJ.

Demisia ministrului

Vădit emoţionat, Sorin Frunzăverde şi-a anunţat – şi în acest cadru – demisia din calitate de consilier judeţean şi din funcţia de preşedinte al CJ. Deşi o mai făcuse la Bucureşti, în 26 octombrie 2006, la numirea în funcţia de Ministru al Apărării. A mulţumit CJ, în opinia sa cel mai profesionist consiliu, şi a aruncat o glumă la adresa lui Horia Irimia şi a ambiţiei sale de-a ocupa fotoliul de preşedinte al CJ. Irimia a căzut în cursa glumei, replicând, pe acelaşi ton: „E o mică inexactitate, nu am această ambiţie dintotdeauna“.

Duelul liberali-democraţi

Pentru că pe ordinea de zi, a şedinţei de duminică, nu era decât încetarea mandatului de consilier şi de preşedinte al CJ a dlui Sorin Frunzăverde, şi alegerea noului preşedinte s-a trecut rapid la punctul doi. Mulţi au fost cei care se aşteptau ca succesorul lui Frunzăverde, la preşedinţia CJ, să fie tot un democrat. De altfel, zilele precedente s-a şi acreditat numele vicepreşedintelui PD Caraş-Severin.

Aşa că, n-a fost nici o surpriză când, în numele PD, consilierul Petru Silaşi l-a propus pentru această funcţie pe Iosif Secăşan. După o săptămână, în care apele Alianţei DA, PNL-PD în judeţ au fost tulburate de ambiţia unor liberali de-a obţine şi această poziţie, n-a mai fost o surpriză nici propunerea consilierului PNL, Valentin Boşneag: Horia Irimia.

Aplauze pentru învingător

A urmat votul, nu lipsit de emoţii, dar cel mai spectaculos moment, al zilei de duminică, a fost momentul în care s-au numărat public voturile. Secăşan a fost cel care a contabilizat primele voturi, în favoarea sa. De la votul cu numărul şase, corul pediştilor din sală numărau, cu voce tare, vot cu vot. degeaba a încercat cineva să-i oprească.

La votul cu numărul 16 – de atâtea era nevoie pentru a fi ales noul preşedinte! – au izbucnit în aplauze. Iosif Secăşan a câştigat bătălia, cu 18 voturi, iar Horia Irimia a ieşit onorabil din cursă cu o personalitate ca doctorul Secăşan, cu 12 voturi.

Partenerii administraţiei locale

După alegerea sa în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Iosif Secăşan şi-a prezentat platforma program. „Ne dorim ca noi, Consiliul Judeţean, să fim cei mai buni parteneri ai primăriilor şi consiliilor locale. Vom face prognoze, strategii, programe pentru realizarea parcurilor industriale, a infrastructurii în turism“, a declarat noul preşedinte.

De asemenea, şi-a prezentat intenţia de a continua ceea ce a început Consiliul Judeţean, sub preşedenţia lui Sorin Frunzăverde. La cei 200 km de drumuri şi străzi asfaltate în timpul preşedenţiei lui Frunzăverde se vor adăuga alte sute de kilometri, pentru că vor fi demarate alte 12 proiecte de infrastructură. Se vor continua lucrările la Sala Polivalentă şi Palatul Cultural din Reşiţa.

Dorina Sgaverdia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor