Sechestru pe averea datornicilor

Sechestru pe averea datornicilor
ORADEA – Contribuabilii cu datorii la bugetul de stat trebuie să se grăbească să le plătească. În caz contrar s-ar putea trezi că Finanţele le vând bunurile la licitaţie. „Amânarea plăţii obligaţiilor este o mare greşeală.

Firmele care fac acest lucru se găsesc într-o mare eroare”, susţine Smaranda Scridon, directorul executiv al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Aceasta spune că a observat că multe societăţi întâmpină greutăţi şi amână plata obligaţiilor, ajungându-se în cele din urmă la executări silite. „Nu ne face plăcere, dar în aceste situaţii suntem obligaţi să aplicăm legea, ajungând la partea de sechestru. Vom merge pe sechestrul bunurilor cu deposedare, ca să nu le mai poată folosi. Vom începe cu maşina directorului sau a administratorului”, a exemplicat şefa Finanţelor bihorene în conferinţa de presă de miercuri, de la sediul instituţiei.

DGFP Bihor a început de câteva zile căutarea unui spaţiu în vederea depozitării bunurilor sechestrate de la datornici, bunuri care vor fi valorificate prin licitaţii publice.

În 2007

Potrivit datelor furnizate de Marius Fandly, director executiv adjunct la DGFP Bihor, în anul 2007 au fost aplicate măsuri de executare silită pentru creanţe în valoare de 456.867 mii de lei, cu 120.284 mii de lei mai mare decât în 2006. Asta înseamnă o creştere procentuală de 35,74%. „Ca urmare a creşterii măsurilor de executare silită aplicate, au crescut implicit şi încasările din executare silită care în anul 2007 s-au situat la suma de 233.335 de mii de lei”, spune Marius Fandly, director executiv adjunct la Activitatea de Metodologie şi Administrarea Veniturilor Statului din cadrul DGFP Bihor.

În anul 2006 sumele din executare silită au fost în valoare de 136.677 de mii de lei, inferioare cu 95.658 de mii de lei, anului 2007. „Procentual, încasările din executare silită în 2007, comparativ cu 2006 au crescut cu 69,48%”, a subliniat Fandly.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !