„Secretele” finanţărilor nerambursabile

„Secretele” finanţărilor nerambursabile
Reprezentanţii IMM-urilor bihorene au aflat „secretele” obţinerii finanţărilor nerambursabile.

Camera de Comerţ şi Industrie Bihor a găzduit luni, 21 iunie, o conferinţă pe tema accesării fondurilor nerambursabile. Manifestarea a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bihor în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno – Maghiară Carpatia (CCIRMC) şi Goodwill Consulting GWC SRL. Evenimentul a avut loc în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor, sub egida Comunităţii Europene. Tematica seminarului a fost: „Propunere de Oportunităţi pentru afacerea Ta!” (POT).

Conferinţă

Cei peste 20 de participanţi din Bihor au aflat detalii despre scrierea proiectelor şi obţinerea de finanţări nerambursabile, despre oprtunităţi de finanţare, fonduri structurale şi fonduri guvernamentale. „În actuala situaţie se caută orice informaţie care ajută la ieşirea din impas. Noi oferim informaţiile de care dispunem celor interesaţi. Asemenea conferinţe au loc în nouă judeţe din ţară, iar la organizarea acestora s-a pornit de la ideea că trebuie făcut ceva pentru dezvoltarea economiei”, a declarat Kerékes Sandor, administratorul CCIRMC, în deschiderea manifestării.

Dezső Péter, directorul Goodwill Consulting GWC SRL, a prezentat apoi tema aleasă. „Scopul conferinţei este de a prezenta oportunităţile de finanţare nerambursabilă pentru IMM-uri. Cât costă în realitate o finanţare nerambursabilă? Firma noastră a trecut de 100 de proiecte care au obţinut finanţare nerambursabilă şi se apropie de 200”, a subliniat Dezső Péter.

Reprezentantul GWC a ţinut să explice la început termenii folosiţi la scrierea proiectelor. „În cazul finanţărilor nerambursabile, acestea apar ulterior investiţiilor. Investiţia se face din surse proprii şi în urma decontărilor apare rambursarea investiţiei”, a precizat Dezső Péter. Costurile de timp şi de bani au fost alte subiecte abordate în cadrul conferinţei, dar şi regula „de minimis”. Una peste alta, abordarea profesionistă şi obiectivă a posibilităţilor de finanţare pentru IMM-uri în cadrul conferinţei conferinţei POT a fost un câştig pentru cei prezenţi şi şi-a atins scopul principal.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !