„Secretul echipei este grupul”

ORADEA – Antrenorul naţionalei de polo, Vlad Hagiu, spune cã meritul principal este al jucãtorilor. Echipa naţionalã de polo a avut un sezon formidabil, obţinând în acest an douã clasãri foarte bune, locul VI la Cupa Mondialã, respectiv locul IV la Campionatul European.

Aceste rezultate sunt cu atât mai meritorii cu cât poloul românesc beneficiazã de o infrastructurã foarte slabã, cu mult sub cerinţele momentului. Antrenorul Vlad Hagiu a reuşit sã alcãtuiascã în numai doi ani o echipã competitivã, capabilã sã se batã de la egal la egal cu marile puteri ale poloului mondial, deşi beneficiazã de un fond de jucãtori extrem de redus în comparaţie cu celelalte ţãri ale continentului.
Super-turneu la Oradea
Prezent la Oradea la meciurile dintre CSM Leonardo şi Dinamo, Vlad Hagiu a ţinut sã remarce în mod deosebit eforturile care se fac aici pentru construirea unui bazin olimpic modern. „Sper ca bazinul sã fie gata pânã în luna februarie, când va avea loc aici un turneu internaţional extrem de puternic, cu participarea echipelor Ungariei, Croaţiei, Greciei, Germaniei şi României.

La Oradea s-a fãcut un lucru extraordinar pentru polo şi doresc sã îi mulţumesc pentru aceasta primarului Filip”, a spus antrenorul naţionalei.
Tehnicianul afirmã, cu modestie, cã principalul merit pentru rezultatele obţinute aparţine jucãtorilor. „Eu zic cã meritul este în primul rând al jucãtorilor. Ei pun în practicã ceea ce le spun eu. Rolul meu este sã gândesc tactica de joc pentru fiecare meci şi sã alcãtuiesc formaţia.

Momentan ne iese totul, atmosfera din lot este foarte bunã, toatã lumea vine cu plãcere la echipa naţionalã şi munceşte din greu. Sigur, am avut şi momente mai neplãcute, cum ar fi înfrângerile de la Portugalete, dar nu poţi sã câştigi tot timpul. Eu cred cã secretul principal al echipei naţionale este grupul. Avem un nucleu de jucãtori care impun o atmosferã extraordinarã, care dau tot ce pot în apã”, ne-a declarat Vlad Hagiu.
Tehnicianul care a readus poloul românesc în elita continentalã spune cã nu regretã deloc faptul cã a rãmas la echipa naţionalã, refuzând în varã o ofertã foarte generoasã de la clubul Spandau Berlin. Vlad Hagiu afirmã cã este mulţumit de jucãtorii orãdeni de la lotul naţional.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase