„Secretul meu este munca”

„Secretul meu este munca”
ORADEA – Dan Fâşie a cucerit în acest an două titluri de campion european, la juniori şi tineret, categoria 60 kg. Judoka orădean Dan Fâşie apreciază că a avut un sezon aproape perfect.

Palmaresul pe 2006 este completat cu titlul naţional la seniori, deşi este încă junior, plus alte titluri şi medalii la individual şi cu echipele CSM JC Liberty LPS Bihorul. Un bilanţ de invidiat, care-l plasează în postura de candidat indubitabil la titlul de cel mai bun sportiv bihorean al sezonului. Dan Fâşie ne-a acordat un scurt interviu.

J.b.: Cum apreciezi rezultatele tale? Te gândeai la începutul sezonului la un astfel de bilanţ?
Dan Fâşie: M-am aşteptat să iau titlul european la juniori, dar cel de la tineret a fost şi pentru mine o surpriză, pentru că porneam din postura de out-sider, fiind mai tânăr decât adversarii. Am fost însă deosebit de motivat şi am reuşit să câştig medalia de aur. Punând la socoteală şi titlul naţional la seniori, pot să spun că am avut un sezon aproape perfect. Singura neîmplinire o constituie rezultatul modest de la Campionatul Mondial, care a fost programat însă imediat după Europenele de juniori, motiv pentru care nu am reuşit să prind din nou un vârf de formă.

J.b.: Care este secretul rezultatelor tale?
Dan Fâşie: Secretul oricărui sportiv de valoare este munca. Sigur, doar munca nu ar fi de ajuns, mai trebuie talent, noroc la tragerile la sorţi de la concursuri, o pregătire fizică şi psihică foarte bună, o mentalitate de învingător, antrenori buni, care să ştie să te pregătească. Eu pot spune că am avut întotdeauna lângă mine antrenori de valoare.

J.b.: Care este programul de pregătire al unui dublu campion european?
Dan Fâşie: Eu efectuez zilnic câte două şedinţe de antrenamente, însumând cinci-şase ore pe zi. În perioadele de cantonament mă pregătesc practic întreaga zi, antrenamentele fiind completate cu şedinţe de recuperare.

J.b.: Ce obiective ţi-ai fixat pentru sezoanele care urmează?
Dan Fâşie: Obiectivul meu major este calificarea la Jocurile Olimpice, ediţia 2008, dacă va fi posibil. Dacă nu, trebuie să mă calific obligatoriu la ediţia din anul 2012. În rest, vizez titluri şi medalii la competiţiile europene şi mondiale, şi titlurile de campion în întrecerile interne.

CARTE DE VIZITĂ
Dan Fâşie
Născut la 1 februarie 1987, la Oradea
Dublu campion european de juniori şi tineret, 2006
Campion naţional de seniori, 2006
Vicecampion european de cadeţi, 2003
Bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European (Mica Olimpiadă), 2003
De opt ori campion naţional la copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori
Component al lotului naţional olimpic
Student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Oradea

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase