Secretul scumpirii ouălor

De Simona Drimbău și Dan Birta
18Comentarii
Secretul scumpirii ouălor
Reducerea producţiei de ouă la nivel european, dar şi politica marilor magazine a dus la creşterea preţului la ouă.

ORADEA. În ultima vreme, preţul câtorva produse alimentare, în special ouă, unt şi carne a urcat peste măsură. Dacă în urmă cu câteva săptămâni un ou costa 50 de bani, acum este o minune dacă mai poţi să-l cumperi cu un leu.

Ministrul Agriculturii Petre Daea, pune creşterea preţului la ouă pe seama faptului că găinile ouă mai puţin în această perioadă, dar, este de părere că o influenţă are şi ceea ce se întâmplă în Europa pe piaţa de profil: scandalul fipronilului, în Franța, în Olanda, în Belgia şi scandalul cu salmonella în Polonia.

Pe de altă parte, crescătorii de păsări şi animale acuză marile lanţuri de magazine că au scumpit carnea şi ouăle.

„Era de aşteptat să se ajungă în această situaţie atâta timp cât laşi piaţa la latitudinea marilor magazine şi nu dai posibilitatea ca fermierii să se dezvolte”, este de părere Anca Demian, reprezentanta Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine „Păstorul” din Bihor.

Simon Francisc, reprezentantul uneia dintre cele mai moderne ferme de ouă din Bihor, spune că „lipsa ouălor de la nivel european a dus la această scumpire”.

Cel mai mult s-au scumpit ouăle, untul, laptele, carnea de porc şi fructele proaspete. Cu toate că preţul ouălor aproape că s-a dublat în mai puţin de o lună, statistica lunii octombrie arată că scumpirea a fost de doar 6,63%. Dacă în urmă cu o lună în magazine se mai găseau ouă la preţul de 50 de ...

Taguri: ,


18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor