Secția de Urologie a fost renovată cu aproximativ 2 milioane de euro

Secția de Urologie a fost renovată cu aproximativ 2 milioane de euro
Secția de Urologie a revenit la Spitalul Județean într-un spațiu complet refăcut și dotat cu aparatură ultramodernă.

De miercuri, 18 aprilie, Secția de Urologie s-a întors în cadrul Spitalului Județean de Urgență Oradea. Noua secție este dotată cu saloane care găzduiesc 35 de paturi, o cameră de consulturi interclinice, cabinetul șefului secției, camera medicilor și a medicilor rezidenți, cu camera de raport de gardă, un oficiu de alimente și o cameră de spălare și sterilizare a recipientelor folosite la pacienți.

„Secția de Urologie dispune acum de un bloc operator format din patru săli de operație ultramoderne, care sunt dotate complet, după cerințele europene, cu aparatură atât pentru operațiile clasice, cât și cu un sistem avansat 3D pentru chirurgie edoscopică minim invazivă. Sala principală este prevăzută cu supraveghere video, putând fi oricând conectată video-audio la orice colț al lumii. În acest fel, imagini cu proceduri specifice aplicate unor patologii rare sau foarte dificile pot fi transmise în săli de conferințe din diverse orașe sau țări și vizionate ca un material de studiu și de către alți medici care doresc să se specializeze în acest domeniu al urologiei. Aceste săli de operație permit efectuarea în totalitate a tot ce înseamnă patologie urologică, aici fiind tratați pacienți cu litiaze urinare, cu prostată, cancer de prostată și cancer renal”, transmite municipalitatea printr-un comunicat de presă.
sectie-urologie-spitalul-judetean-oradea-5

Secția de Urologie a fost dotată și cu un litotriptor extracorporal, un aparat destinat fragmentării calculilor cu unde de șoc. Această procedură este una minim invazivă, ea realizându-se în ambulator, fără a fi nevoie ca pacientul să fie internat.

„Credem că sunt îndeplinite toate condițiile. Credem că noi, ca echipă, putem să facem ceea ce trebuie și să răspundem acestei generozități pe care am primit-o din partea oficialităților și a conducerii direcțiunii, cărora le mulțumim pe această cale. Suntem aici, ne vedem de treabă. Pot spune că s-a închis cercul, ne-am întors acasă și ne vedem de treabă”, a declarat doctorul Gheorghe Bumbu, șeful Secției de Urologie și unul dintre pionierii endoscopiei în România.

Valoarea întregului proiect care a vizat renovarea și dotarea Secției de Urologie a fost de 9.242.286 lei, fondurile fiind alocate din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea.

Premiul de 47.000 de lei, pus în joc pentru crearea unui nou logo al oraşului, nu va fi acordat niciunui participant.Perioada de jurizare a concursului lansat în data de 8 februarie 2018, pentru desemnarea unui însemn grafic reprezentativ pentru municipiul Oradea a luat sfârșit. Reprezentanții Primă...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor