Secţie de urgenţe ultra-modernă

Secţie de urgenţe ultra-modernă
Deva – Secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva a intrat în planul naţional de dotare cu echipamente de ultimă generaţie care este finanţat prin Banca Mondială şi Ministerul Sănătăţii. Valoarea investiţiei se ridică la 600.000 de euro, primele achiziţii au fost deja puse în funcţiune încă din 15 februarie.

Secţia va fi dotată de la A la Z. Camerele au fost recompartimentate sub îndrumarea unui coordonator regional şi avem deja un salon cu două posturi de resuscitare în urma infarctelor miocardice şi trei posturi post-resuscitare. Între cele mai importante achiziţii ale secţiei se numără şapte monitoare pentru funcţiile vitale, cele mai performante având şase funcţii: înregistrarea pulsului, a concentraţiei de oxigen şi bioxid de carbon din circuitul periferic, tensiunea arterială, EKG şi temperatura corporală”, declară dr. Tănase Popa, şeful secţiei UPU Deva.
Secţia a mai fost dotată cu 13 paturi/tărgi, cinci seringi automate, truse de intubaţie, oftalmoscoape, aparate pentru respiraţie artificială, fix şi portabil, cărucioare de transport cu stativ de perfuzie şi două EKG-uri. „Între cele mai moderne aparate cu care ne-am dotat este cel de măsurare a troponinei, un hormon care se eliberează în urma infarctului miocardic. Unul dintre monitoarele primite este cel pentru trierea bolnavilor din camera de urgenţe în funcţie de afecţiunile pe care le au”, mai spune dr. Popa.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !