Secţiile de votare, sub pază

Foto arhiva
Foto arhiva
ORADEA/ BIHOR- Pe timpul desfăşurării scrutinului de duminică, un efectiv de 394 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” Bihor va asigura măsurile de ordine publică şi pază la un numar de 197 de secţii de votare situate pe raza judeţului.

Secţiile de votare la care paza se asigură de către inspectorat sunt distribuite în 14 localităţi. De asemenea, în această săptămână, 20 de cadre ale Inspecţiei de prevenire şi opt ofiţeri din cadrul subunităţilor inspectoratului efectuează controale de prevenire şi stingere a incendiilor la toate secţiile de votare.

 

Din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor (IJJB), 267 jandarmi vor veghea pentru buna desfăşurare a alegerilor, atât în Oradea cât şi în alte localităţi din judeţ. Astfel, 202 jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică la 26 secţii de votare din municipiul Oradea şi la 75 din judeţ. Alţi 24 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică la Biroul Electoral Judeţean.

 

IJJB a organizat, de asemenea, rezerve de intervenţie în cinci oraşe din judeţ. Din cadrul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea (Aparatul Direcţiei, IJPF Arad şi IJPF Bihor) vor asigura paza la secţiile de votare 415 poliţişti. Aceştia vor asigura asigura paza pentru 93 de secţii de votare, din judeţele Bihor şi Arad.

Urgentiştii pregătiţi

În securitatea şi paza secţiilor de votare, în timpul alegerilor de duminică 30 noiembrie şi la pregătirile care se vor efectua înainte cu o zi, vor fi implicaţi peste 600 de poliţişti bihoreni. Dintre aceştia, 540 de poliţişti vor acţiona direct pentru paza a 270 de secţii de votare, din municipiul Oradea şi din alte localităţi din judeţ, care au fost repartizate Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Bihor. Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD vor lucra în regim normal, însă echipajele medicale de urgenţă sunt pregătite să acţioneze prompt dacă se vor semnala situaţii care necesită intervenţia acestora cu ocazia alegerilor din 30 noiembrie.

Malina Pop

Alexandra Borz

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !