Şedinţă de Consiliu Local – fiscalitatea, o temă aşteptată cu interes

Şedinţă de Consiliu Local – fiscalitatea, o temă aşteptată cu interes
Şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Oradea va avea loc în data de 26 februarie 2016, orele 14,00 în Sala Mare de şedinţe a Primăriei.


Conform uzanţelor, ordinea de zi a şedinţei urmează să fie publicată pe site-ul Primăriei. Unul dintre cele mai importante subiecte aşteptate să intre în dezbarerea aleşilor locali este modificarea cotei de impozitare a proprietăţilor nerezindeţiale ale persoanelor fizice.

Confruntat cu nemulţumirea celor care s-au trezit că au de achitat sume ameţitoare în contul impozitului stabilit la nivelul de 1% din valoarea nou evaluată a spaţiilor, executivul local propune scăderea cotei la 0,6%. Reacţiile din rândul celor afectaţi variază de la caz la caz: unii sunt mulţumiţi cu cota propusă, în spetranţa că aceasta va scădea iar alţii încă mai speră la o coborâre mai aproape de minimul stabilit la 0,2%, prin Codul Fiscal.

Proprietarii de astfel de imobile sunt presaţi, acum, şi de depunerea evalurărilor şi declaraţiilor de impunere cerute de lege, până în 31 martie. Orice document depus după această dată produce efecte abia în anul fiscal 2017. Ca „pedeapsă”, cei care nu au depuse documentele justificative în termen se vor trezi cu o impunere uriaşă, de 2% din valoarea de inventar a clădirii deţinute.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !