Sedinta de Legislativ sub supravegherea Tineretului in Actiune

Sedinta de Legislativ sub supravegherea Tineretului in Actiune
În data de 28 octombrie 2010, Primăria Municipiului Oradea a fost vizitată de 20 de tineri din Debreţin şi Oradea, în cadrul unui proiect comun.

Tinerii au participat la sedinta Consiliului Local, cu scopul de a obţine detalii despre funcţionarea instituţională şi democratică a sistemului administrativ orădean.

În cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, tinerii, în decursul a 14 luni, se ocupă de problematica democraţiei şi observă locul tinerilor în administraţiile locale. Totodată, se are în vedere şi gradul de realizare a dorinţelor şi aşteptărilor tinerilor.

Proiectul „Vox Iuventutis„ realizat în cadrul programului Tineret in Actiune are ca scop promovarea prezenţei active a tinerilor în rândul administraţiilor locale şi judeţene, creşterea gradului de preocupare a tinerilor faţă de problemele comunităţii precum şi promovarea susţinerii părerilor proprii.

În urma şedinţei Consiliului Local, tinerii vor analiza, în cadrul unui seminar, cele observate la şedinţa Consiliului Local şi vor discuta probleme precum: rolul şi locul tinerilor în cadrul administraţiei locale, măsurile de dezvoltare aduse în favoarea tinerilor.

Pasul următor al proiectului va fi o vizită, în finalul lunii noiembrie, la şedinţa Consiliului Local din Debreţin unde, de asemenea, vor observa funcţionarea consiliului.

Proiectul Vox Iuventutis va continua şi în anul 2011, când tinerii se vor preocupa de efectele produse de mass media locală asupra activităţii administraţiilor locale, precum şi de posibilităţile de manifestare a tinerilor în cadrul adminstraţiilor şi proiectelor locale.

În cadrul seminariilor se vor realiza o serie de interviuri, discuţii cu personalităţi implicate în activităţile administrative, axându-se în principiu pe acele întrebări care au tangenţă cu activităţile primăriilor.

În luna iunie 2011, participanţii proiectului vor fi prezenţi într-o tabără, unde vor pregăti un festival de tineret. La acest festival, ei vor amenaja „Cortul Demeocraţiei”, unde reprezentanţii adminisitraţiilor locale vor răspunde la întrebări despre politicile de tineret.

Proiectul „Vox Iuventutis” se realizează prin colaborarea a 2 organizaţii non-profit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !