Şedinţă pentru 53 de arbori

3Comentarii
Şedinţă pentru 53 de arbori
Luni a avut loc o nouă întâlnire a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere și intervenție în coroana arborilor și arbuștilor din municipiul Oradea.

În cadrul ședinței, au fost analizate 17 cereri de tăiere sau toaletare a arborilor, solicitări sosite din partea cetățenilor și a asociațiilor de proprietari.

În urma analizei și consultărilor, s-a aprobat toaletarea a 53 de arbori. Lucrările de toaletare presupun îndepărtarea crengilor uscate și igienizarea. Totodată, comisia a aprobat tăierea a nouă arbori afectați din punct de vedere biologic.

Toaletările și tăierile de arbori vor fi în zonele străzilor: Universității, Fagurelui, Kogălniceanu, Furnicii, B-dul Dacia, Lăpușului, C. Tănase, Republicii, Parcul Traian, Decebal, Moldovei, Liliacului, Jokai Mor, Petofi Sandor.

Comisia consululativă a fost înfiinţată anul trecut, după şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie, când a fost aprobat Regulamentul privind activităţile de tăiere, transport şi valorificare a lemnului rezultat din spaţiile verzi şi alte terenuri din afara fondului forestier naţional, situate pe terenuri proprietate publică sau privată a Municipiului Oradea, în intravilanul municipiului Oradea. Regulamentul prevede şi faptul că în fiecare lună va avea loc întâlnirea Comisiei consultative privind autorizarea tăierii şi toaletării arborilor, comisie formată în cea mai mare parte din specialişti.

La ședința de azi au participat: Emil Bențan – director adjunct Direcția Tehnică din Primăria Oradea, Mircea Stejeran – șef Serviciul Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea, Ramona Bakk – inginer horticol și consilier în cadrul Compartimentului Spații Verzi din Primăria Oradea, Smit Ildiko – dr. inginer silvic, Gabriel Dobre – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice, Loreta Malain – consilier Serviciul Lucrări și Servicii Publice. Din comisie fac parte şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Ședința următoare a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere și intervenție în coroana arborilor și arbuștilor din Oradea va avea loc în luna martie.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor