Sediu la standarde europene

Noul sediul al Inspectoratului Scolar
Noul sediul al Inspectoratului Scolar
Începută încă din 1991, noua clădire a Inspectoratului Şcolar al judeţului Hunedoara nu a putut fi terminată din cauza lipsei fondurilor adecvate pentru o lucrare atât de mare.

În acest an Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat pentru acest proiect un fond de 20 de miliarde de lei vechi, suficient pentru terminarea imobilului.

„Bani am primit aproape în fiecare an şi foarte puţine au fost momentele în care nu s-a lucrat efectiv la această construcţie. Doar că investiţiile făcute până acum n-au fost suficiente. Aşa fonduri puternice ca acum nu au mai existat. Odată cu noua sumă primită, ritmul de lucru a devenit onorabil”, a declarat inginerul Biroului Tehnic al Inspectoratului Şcolar, Vasile Pop.

Prioritar pentru viitorul apropiat este punerea în funcţiune a unei părţi de clădire în care activitatea Inspectoratului să se poată desfăşura, urmând ca la anul să fie terminat acest proiect. „Momentan se lucrează în interior unde se fac finisaje destul de costisitoare din punct de vedere financiar. Lucrările exterioare vor fi terminate doar anul viitor”, a adăugat inginerul Vasile Pop.

Deşi iniţial s-a crezut că până în luna septembrie a anului în curs clădirea va deveni funcţională, termenul va fi depăşit. „În primăvară discutasem că până în septembrie ne vom putea desfăşura activitatea în noul sediu. Dar pentru că volumul de lucru e mare, termenul a devenit nerealizabil pentru constructor. Doar la sfârşitul lui octombrie sperăm să terminăm ce avem în plan pentru această etapă”, a mai adăugat inginerul Vasile Pop. Firma care se ocupă de acest proiect se numeşte Acomin.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !