Sediul ITM, gata în luna iunie

Sediul ITM, gata în luna iunie
ORADEA – Liviu Lupea, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a scos, ieri, presa pe teren. Locaţia aleasă – viitorul sediu al ITM Bihor, situat pe strada Armata Română, nr. 1/A, corpul D (în spatele Oficiului de Cadastru).

Miros de mortar, de moloz, de cărămizi. Şantier în construcţie. Pentru a nu avea suprize neplăcute, presarii au primit căşti de protecţie. „Imobilul l-am primit în august 2005, prin donaţie de la Consiliul Judeţean Bihor. Clădirea este veche din 1892 şi a găzduit o cazarmă”, ne-a informat inspectorul-şef al ITM Bihor.

Gata în iunie
Viitorul sediu al ITM Bihor va fi gata în iunie. Lucrările sunt executate de către CIAC, care a câştigat o licitaţie în acest sens, la care au fost prezente patru firme. Lupea motivează tărăgănarea începerii lucrărilor (noiembrie – decembrie 2007) prin faptul că procedurile de achiziţii publice s-au derulat greu. Sediul este format din parter, etaj şi mansardă, care se construieşte în podul actual al clădirii. Prin amenajarea noului sediu al ITM Bihor, Liviu Lupea speră să rezolve criza de spaţiu din actualul sediu al ITM. „Eram ultimul ITM din ţară care nu aveam un spaţiu adecvat desfăşurării activităţii. Aici vom putea aduce şi arhiva de circa 50 de ani, pentru care este destinat un spaţiu de 196 metri pătraţi. Vom putea organiza şi consfătuiri zonale, iar publicul nu va mai fi nevoit să stea la cozi în aer liber şi în ploaie”, susţine şeful ITM Bihor.

Acesta nu a ezitat să taxeze întârzierile diferitelor faze ale lucrării, spunând că, acestea vor fi penalizate cu 0,2%/zi de întârziere din valoarea rămasă a lucrărilor de executat. Valoarea totală a lucrărilor este de circa 2,92 de milioane de lei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !