Sedusi de Vrajitorul din Oz

31Comentarii
Sedusi de Vrajitorul din Oz
Copiii au trăit la maxim atmosfera din Ţara lui Oz şi peripeţiile din drumul spre Oraşul de Smarald.

Peste 500 de copii au luat duminică drumul „Ţării lui Oz”, adică  cel spre sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor. Acolo unde îi aşteptau: Dorothy, Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul şi Toto. Povestea lansată în urmă cu mai bine de 100 de ani a fost pusă în scenă de actorii Teatrului de Stat Oradea în cadrul proiectului „Duminică e ziua copilului” care va fi transformat în „Sâmbătă e ziua copilului”. Încă înainte de a păşi în sala de spectacole, copiii au avut bucuria de a intra în lumea basmelor.

De la intrare, prichindeii au fost primiţi de zâne şi prinţi. Sala de spectacole a casei de cultură a fost luată pur şi simplu cu asalt de copii. „Vrăjitorul din Oz” a reuşit performanţa de a umple sala, ceea ce uneori nu se întâmplă, în Oradea, nici cu prilejul unor spectacole organizate de artişti bine cotaţi de box office. Prezenţa unui public atât de numeros la piesa pusă în scenă de actorii Teatrului de Stat Oradea este cu atât mai îmbucurătoare  cu cât, în paralel, la aceaşi oră, la Teatrul de Tineret Arcadia se derula, cu acelaşi succes de casă,  premiera „Muzicanţii din Bremen”. Primul basm american modern, „Vrăjitorul din Oz” i-a sedus pe micii spectatori, dar şi pe părinţi şi bunici încă de la ridicarea cortinei.

Decorul fantastic, costumele, muzica, efectele de lumini, dar şi interpretarea  au asigurat succesul piesei. Încă de la primele replicii, copiii s-au implicat în jocul de pe scenă, trăind cu intensitate  momentele în care tornada  îi aruncă pe Dorothy şi Toto pe meleaguri necunoscute, dar şi la fiecare încercare a personajelor de a găsi drumul spre Vrăjitorul din Oz. Extrem de gustate de copii au fost momentele în care personajele au coborât în sala. Aplauzele din timpul şi de la finalul spectacolului au răsplătit din plin  prestaţia actorilor: Alina  Leonte (Dorothy), Anca Sigmirean (Toto), Mirela Lupu (Vrăjitoarea), George Voinese (Iguana), George Sauciuc (Omul de Paie), Sebastian lupu (Leul), Andrian Locovei (Omul de Tinichea). Spectacolul a fost semnat Dan Mirea. 

V.B.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor