Sefii de promotie de la Liceul Greco-Catolic au fost premiati

De Crina Dobocan
Sefii de promotie de la Liceul Greco-Catolic au fost premiati
Şefii de promoţie ai Liceului Greco-Catolic au primit 300 de euro şi o excursie de o săptămână la Veneţia.

Trei elevi de clasa a XII-a de la Liceul Teologic Greco-Catolic, cu cele mai mari medii pe cei patru ani de liceu, au primit vineri, în cadrul festivităţii de absolvire, 300 de euro fiecare, iar doi dintre aceştia, o excursie de o săptămână la Veneţia.

Ultimul sunet a adunat, vineri, în sala festivă, elevii Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea. Baloane, flori, cântece, emoţii cât se poate de intense şi multă nostalgie au dat nota de bază a acestei zile. Profesorii liceului i-au felicitat pe absolvenţi şi le-au urat fericire în viaţă.

Andrei Cristea, directorul Liceului Greco-Catolic, consideră că şi acest an a fost unul încununat de succes, datorită faptului că mai mulţi elevi au participat şi au luat premii la diverse concursuri şi olimpiade.

 Burse

Festivitatea de absolvire a liceului a culminat cu acordarea a trei burse de performanţă, în valoare de 300 de euro fiecare, precum şi două excursii de o săptămână la Veneţia.

Bursele au fost oferite de Asociaţia „Progetto Arcobaleno” din Firenze (Italia), şefilor de promoţie. Şef de promoţie a fost Andrei Buboi, care a încheiat cu media 9, 97.

„De şase ani, în baza unei colaborări dintre liceul nostru şi Asociaţia «Progetto Arcobaleno» şi Asociaţia «Charitatis Sfântul Nicolae» s-au acordat burse de performanţă şefilor de promoţie. Proiectul se derulează pe două direcţii: acordarea de burse de performanţă elevilor cu cele mai bune rezultate pe perioada celor patru ani de liceu şi acordarea de burse sociale, după criterii bine stabilite în Consiliul Profesoral, elevilor cu medii de peste 8 la învăţătură, cu un comportament exemplar, dar cu o situaţie materială modestă. În luna octombrie 2011, am acordat 20 de astfel de burse, în valoare de 300 de euro fiecare, elevilor din clasele IX-XII. În 2010, au fost acordate 24 de burse sociale. Numărul acestora diferă. Ele sunt oferite de binefăcători din Italia în memoria celor dragi plecaţi prea devreme dintre ei, care nu au apucat să-şi îndeplinească visele. Aceşti binefăcători le oferă elevilor şansa de a-şi înmplini visul”, a declarat explicat prof. Andrei Cristea.

De asemenea, 24 de elevi care au studiat din clasa I până în clasa a XII în cadrul instituţiei au primit diplome de fidelitate din partea conducerii. Trei dintre aceştia au studiat la Liceul Greco-Catolic de la grădiniţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !