Sefii Politiei Romane si Ungare au semnat un plan rutier comun

Sefii Politiei Romane si Ungare au semnat un plan rutier comun
Chestorul Liviu Popa şi generalul de poliţie József Hatala au semnat vineri, la sediul Poliţiei Bihor, „Planul de cooperare privind diminuarea numărului de accidente de circulaţie înregistrate pe drumurile publice din România şi Ungaria, în special în apropierea frontierei de stat comună şi în care sunt implicaţi conducători de autovehicule români şi ungari.

În prefaţa semnării, şeful Poliţiei Ungare, gen. József Hatala a rostit un speach din care spicuim:

„Acordul se semnează după o lună de pregătire şi este un moment important. În urma accidentelor produse în ultima perioadă în perimetrul româno-ungar am decis că trebuie să ne sincronizăm forţele şi resursele pentru a asigura un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier. Planul prevede supravegherea traficului din România și Ungaria, analiza stării tehnice a autovehiculelor, controlul autoutilitarelor pentru a vedea dacă respectă masa prevăzută, verificarea documentelor maşinilor şi supravegherea traficului pentru a identifica depăşirea limitelor legale de viteză”.

 La rândul său, şeful Poliţiei Române a subliniat că există rezultate vizibile în urma acţiunilor pe linie rutieră, inclusiv prin scăderea numărului de decese provocate de accidentele rutiere.

„Ne apropiem pentru prima dată de statistica anului 1990, ceea ce este bine. În anul 2011 am avut 2003 morţi în accidente rutiere. Sunt mulți, dar este un număr care înseamnă o scădere semnificativă faţă de anii precedenţi. Sperăm ca prin acest protocol să se menţină acest trend.”, a subliniat chestorul Liviu Popa.

La rândul său, şeful Poliţiei Rutiere din Ungaria, József Óberling, a arătat că anul trecut, în ţara vecină s-a înregistrat un număr de trei ori mai mic de morţi faţă de cel din România.

„În anul 2011 am avut 640 de decese în urma accidentelor rutiere. Ne apropiem astfel de numărul victimelor din 1960. Pentru Ungaria, anul 1990, anul schimbării de regim, a fost cel mai dezastruos, fiindcă s-au înregistrat cele mai multe victime rutiere din istorie: 2.400 de vieţi pierdute. Acum avem un număr tot mai mic de accidente şi datorită legislaţiei aspre faţă de cei care încalcă normele rutiere”, a declarat Óberling.

Iar adjunctul Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., comisar-şef de poliţie Marian Motoc, a vorbit despre eforturile poliţiştilor de a armoniza legislaţiile diferite din România şi Ungaria.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !