Seful IPJ Bihor Adrian Bucur: Premiem politistii care folosesc arma

Adrian Bucur, seful IPJ Bihor
Adrian Bucur, seful IPJ Bihor
Şeful IPJ Bihor, Adrian Bucur, e pe aceiaşi lungime de undă cu şeful Poliţiei Române, privind uzul justificat de armă.

Şeful Poliţiei Române, chestor Liviu Popa, a declarat marţi că au fost avansaţi atât poliţista înjunghiată în timpul misiunii, la Mehedinţi, cât şi colegul ei care a tras cu arma după agresor.

Totodată, bihoreanul Liviu Popa şi-a reiterat îndemnul către poliţişti de a dovedi fermitate.

„Această fermitate se manifestă în foarte multe moduri, iar pe un palier important este folosirea armamentului atunci când se impune. Armamentul nu a fost dat poliţistului pentru altceva. Am avut numeroase întâlniri directe şi prin videoconferinţă în care le-am cerut poliţiştilor, în virtutea prerogativelor, să folosească armamentul”, a subliniat Popa.

Dealtfel, şi când era şeful Poliţiei bihorene, Liviu Popa a îndemnat repetat poliţiştii să facă uz de armă când e cazul. Totodată, Liviu Popa a apreciat şi activitatea şefului Biroului Arme, Eplozivi şi Substanţe Toxice Bihor, comisar şef Gheorghe Sava, cel care în aprilie 2001 a împuşcat mortal un urmărit general care încerca să scape dintr-un filtru al Poliţiei, în zona Gării Oradea.

Cazuri mai recente

Comisarul şef Adrian Bucur, inspectorul şef al IPJ Bihor, ne-a confirmat că e pe aceiaşi lungime de undă cu superiorul de la Bucureşti.

„Şi eu le cer subalternilor să facă uz de armă când situaţia o impune. De fiecare dată când poliţiştii bihoreni au tras cu arma justificat i-am premiat financiar sau i-am propus spre avansare în grad. Poliţistul de la Abram care a tras cu arma a ajuns chiar să fie unul din cei cinci nominalizaţi pentru titlul de Poliţistul anului în România”, ne-a declarat ieri comisarul şef Bucur.

Totodată, acesta ne-a mai amintit câteva cazuri în care angajaţii IPJ Bihor au făcut uz de armamentul din dotare.

„După somaţiile de rigoare, s-a tras pentru imobilizarea suspectului care a sărit în Crişul Repede, în zona Sovata, după o tâlhărie. Suspectul avea şi el o armă asupra sa, cu care nu a ezitat să tragă spre oamenii legii. Într-un alt caz, poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă şi-au folosit armamentul pentru imobilizarea individului care ameninţa lumea cu toporul, în Ştei”, ne-a relatat succint Adrian Bucur.

Notăm totuşi că în cazul lui Silviu Balaşcău, cel care nu şi-a ascuns toporul de poliţiştii din Ştei, presa bihoreană a punctat că poliţiştii orăşeneşti s-au abţinut să-şi folosească armele din dotare, preferând să aştepte câteva ore venirea, din Oradea, a poliţiştilor de la SIR.

În altă ordine de idei, şi IJPF Bihor a anunţat în ultimii doi ani mai multe cazuri în care frontieriştii au făcut uz de armă pentru imobilizarea potenţialilor infractori.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !