Sego şi Sarko ascut săbiile electorale

Sego şi Sarko ascut săbiile electorale
Ségolène Royal şi Nicolas Sarkozy şi-au continuat campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, cu apariţii televizate în care au încercat să atragă simpatia electoratului de centru.

Aceasta cu atât mai mult cu cât François Bayrou, candidatul de centru eliminat după primul tur, a refuzat să sprijine public pe vreunul din cei doi candidaţi rămaşi în cursă.

Favorit la limită în câştigarea turului doi al alegerilor, Nicolas Sarkozy a declarat, miercuri seara, că Uniunea Democratică, noul partid al centristului François Bayrou, şi-ar putea găsi un loc într-o viitoare coaliţie cu dreapta aflată în prezent la putere.

Cu doar câteva ore în urmă, Bayrou ceruse electoratului său să voteze potrivit propriei conştiinţe, însă a sugerat, indirect, că o preferă pe Ségolène Royal, mai ales prin criticile aduse lui Sarkozy, pe care l-a comparat cu fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Sarkozy a afirmat că dezbaterea, deocamdată, trebuie purtată între cei doi candidaţi aleşi de francezi pentru turul doi. Comparând scrutinul din 6 mai cu o finală de fotbal, Sarkozy a spus că cei care nu sunt în finală sunt liberi să facă alte lucruri.

Pe de altă parte, Ségolène Royal s-a arătat deschisă la un dialog cu Bayrou şi a remarcat mai multe similitudini între programele lor. Ea l-a criticat voalat pe Bayrou pentru descrierea pesimistă a situaţiei din Franţa, însă a spus că electoratul de centru şi-a făcut auzită vocea prin cele şapte milioane de voturi şi că ideile sale existau oricum în Pactul Prezidenţial al socialiştilor.

Dezbaterea faţă în faţă, anunţată pentru 2 mai, va conta cel mai mult în decizia finală a electoratului francez, spun analiştii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase