Selecţie dură pentru militarii voluntari

ORADEA – Procesul de selecţie a soldaţilor voluntari a început prin întocmirea dosarelor de candidaţi şi cu efectuarea vizitei medicale în spitalele şi policlinicile militare cele mai apropiate de locul de domiciliu.

Cei declaraţi apţi din punct de vedere medical se prezintă, în urma unei planificări, la Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare. Cei din judeţul Bihor sunt trimişi la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare de la Alba Iulia. Aici candidaţii susţin testele psihologice şi probele de pregătire fizică. Tinerii care vor fi declaraţi admişi vor urma, în cadrul centrelor de instruire ale categoriilor de forţe, un program de instruire de la 2 până la 5 luni.

Programul pe care îl urmează candidaţii este structurat pe două componente. Modulul instruirii individuale durează două luni – pentru cei care nu au satisfăcut stagiul militar, axat pe pregătirea militară generală şi tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecţiei individuale, ducerii luptei şi mânuirii armamentului, echipamentului din dotare. Umrmează al doilea modul, cel am perfecţionării instruirii. Se întinde pe o perioadă de 2-3 luni şi este axat pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei şi specialităţii militare pe care soldaţii voluntari vor fi încadraţi ulterior.

După încheierea perioadei de pregătire şi promovarea examenelor, soldaţii voluntari vor semna primul contract de angajare, care poate fi de până la patru ani, după care se pot încheia succesiv contracte de până la 2 – 3 ani.

Soldaţii şi gradaţii voluntari reprezintă principala sursă pentru formarea subofiţerilor MAp. Până la vârsta de 30 de ani ei pot opta pentru a trece în corpul subofiţerilor. Soldaţii voluntari, indiferent de gradul pe care îl au, pot fi selecţionaţi pentru a urma cursul de bază ăentru formarea deprinderilor de comandă.

Drepturile de care beneficiară soldaţii voluntari sunt soldă lunară, echipament şi hrană gratuite, asistenţă medicală şi medicamente gratuite, în condiţiile legii, documente militare de transport, locuinţă de intervenţie sau compensaţie lunară pentru chirie, în condiţiile repartiţiei în altă localitate decât cea de domiciliu.

În judeţul Bihor, cei care doresc să ajungă în Armată trebuie să apeleze la Centrul Militar Judeţean de pe strada Dunării din Oradea, unde sunt îndrumaţi şi le sunt explicaţi paşii pe care trebuie să-i facă pentru a ajunge angajat în Armată.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !