Selecţie în domeniul HORECA pentru Germania

De Dan Birta
Ospătarii au şanse de a se angaja în Germania
Ospătarii au şanse de a se angaja în Germania
Se caută ospătari, bucătari, recepţioneri, cameriste şi personal pentru întâmpinare oaspeţi.

Bihorenii care au calificare într-o meserie din domeniul hotelier – gastronomic au şansa de a se angaja în Germania. AJOFM Bihor dispune, prin intermediul Eures, de 15 posturi pentru lucrători calificaţi în domeniul amintit. „Este vorba despre opt posturi de ospătari, două pentru recepţioneri, două pentru bucătari, două pentru cameriste şi două pentru personal întâmpinare oaspeţi, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în hoteluri din Germania. Selecţia va fi organizată în prima parte a lunii aprilie, la Bucureşti”, ne-a informat Simona Burdean, consilier Eures la AJOFM Bihor.

Condiţii şi salarii

Pentru ocuparea posturilor vacante, trebuie ȋndeplinite câteva condiţii. Astfel, pentru posturile de ospătar este necesară calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune de germană și engleză (nivel B1). Pentru posturile de recepționer și personal ȋntâmpinare oaspeți: calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniul hotelier, abilități de utilizare a sistemului de rezervare OPERA și cunoștinţe foarte bune de germană și engleză (nivel B1/B2 – C1/C2). Bucătarii au nevoie de calificare profesională încheiată și experiență ȋn domeniu, precum și de cunoștințe de limbă germană (nivel A2 – B1) sau de limbă engleză (nivel B1). Pentru cameriste este nevoie de o minimă calificare în domeniu și cunoștințe de limbă germană (nivel A2).

Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 8 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 2.000 – 2.250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar, 1.850 – 2.300 euro brut/lună pentru posturile de bucătar, 2.095 euro brut/lună pentru posturile de recepționer și personal ȋntâmpinare oaspeți și de minimum 1.800 euro brut/lună pentru posturile de cameristă. Angajatorii pot asigura cazarea gratuit ori contra cost sau oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Persoanele cu domiciliul în județul Bihor care corespund cerinţelor posturilor oferite pot să se adreseze consilierului Eures, Simona Burdean, din cadrul AJOFM Bihor (strada Transilvaniei nr. 2, tel. 0259/433.346), pentru a primi formularele de aplicare și pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !