Selina face lucrările la centură, în urma unor negocieri directe

2Comentarii
Selina face lucrările la centură, în urma unor negocieri directe
ORADEA – Firma Selina, aparţinând controversatului om de afaceri Beniamin Rus, va realiza întreaga etapă a II-a a drumului de centură din jurul Oradiei, ca urmare a negocierii directe a contractului. VIDEO  Forum

Joi a fost prezent la Oradea directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi (CNDA), Dorin Debuceanu, care a verificat stadiul lucrărilor la drumul de centură din jurul Oradiei, începute în urmă cu circa o săptămână. Pe toată durata vizitei camioanele care au trecut prin zona vizitată de director au claxonat fără încetare, deoarece se circula cu dificultate, camioanele formând o coadă care se intindea pe mai multi kilometri.

Directorul CNDA a anunţat la Oradea că a negociat direct lucrările pentru lărgirea drumului de centură la patru benzi cu Selina, firma care a câştigat anul trecut licitaţia pentru reabilitarea etapei a doua din drumul de centură pe când proiectul prevedea doar două benzi. „Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice ne-a comunicat că nu este nevoie de organizarea unei licitaţii şi putem negocia direct cu constructorul existent”, a declarat Dorin Debuceanu, directorul CNDA. Una din justificările abandonării ideii de licitaţie prezentate de directorului CNDA, a fost că dacă licitaţia era câştigată de un alt constructor acesta putea folosi alt tip de materiale decât Selina. Dorin Debuceanu a refuzat să spună joi care este valoarea contractului negociat cu Selina. „Este confidenţial”, a spus Debuceanu, după care a adăugat că contractul va fi postat pe site-ul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj în cursul săptămânii viitoare. „Important este că s-au început lucrările la patru benzi”, a spus directorul.

Selina a câştigat anul trecut licitaţia pentru reabilitarea unei porţiuni de 8,5 km din centura Oradiei, pe două tronsoane, şi anume: Podul CFR – sensul giratoriu Calea Aradului – 5,3 kilometri şi sensul giratoriu Nufărul – Calea Clujului – 3,5 kilometri. Valoarea contractului a fost de circa 22 de milioane ron. La sfârşitul anului trecut, Selina a demarat lucrările la centură, în prezenţa ministrului Transporturilor, Ludovic Orban. Doar că, în aceeaşi zi, lucrările au fost sistate pentru că ministrul a realizat că Oradea ar avea nevoie de o centură cu patru benzi, având în vedere traficul intens. Ca urmare, a rămas ca proiectul să fie refăcut la patru benzi. Iniţial a fost vorba că Selina va continua lucrările câştigate la licitaţie, în limita contracului câştigat, iar pentru diferenţa rezultată în urma lărgirii centurii la patru benzi, urma să fie realizată o nouă licitaţie.

În următoarea perioadă CNDA urmează să organizeze o nouă licitaţie pentru alte trei lucrări care aparţin tot de centura Oradiei: un pod peste calea ferată în zona Metro, un pod peste Criş, în cartierul Ioşia, şi lărgirea tronsonului dintre ieşirea spre Deva şi cea spre Arad, la patru benzi. Omul de afaceri Beniamin Rus, a declarat că deocamdată nu ştie dacă va participa la aceste licitaţii. Termenul de finalizare al centurii este de 3 ani, iar pentru tronsonul de 8,5 km, la care Selina a început deja lucrările, termenul este de 18 luni.

Dorin Debuceanu a anunţat că valoarea lucrărilor la centura Oradiei se ridică la 53 de milioane de euro, iar CNDA are banii necesari pentru acoperirea lucrărilor din acest an, adică 150 de milioane lei.
Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor