Semafoare în cascadă pe bdul Magheru

7Comentarii
Semafoare în cascadă pe bdul Magheru
În ciuda sau tocmai din cauza traficului intens de pe cel mai circulat bulevard orădean s-a impus instalarea unui semafor la intersecţia cu strada George Enescu. Video

De semafor vor beneficia îndeosebi pietonii care nu sunt puţini într-o zonă în care se află Oficiul de Cadastru, facultăţile de Drept, Protecţia Mediului şi Arhitectură, plus obiective comerciale.

Contra cronometru

Responsabilii de trafic vor trebui însă să calculeze foarte bine timpii semaforului pentru a nu se crea ambuteiaje rutiere, dat fiind faptul că mai sunt semafoare la câteva sute de metri, la Magazinul Crisulşi la Podul Dacia. Cel mai probabil, pietonii vor trebui să fie deosebit de sprinteni pentru a trece pe culoarea lor verde. De altfel, la capătul Bulevardului Magheru, lângă Podul Dacia, se află cel mai scurt semafor pietonal, cu doar 7 secunde pentru traversarea la pas a patru benzi de circulaţie.

O problemă asemănătoare a mai ridicat şi noul semafor de la intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir şi Muntele Găina. „Dat fiind numărul considerabil de acroşaje pietonale din zonă şi vecinătatea cu o şcoală, s-a impus instalarea semaforului, care a şi funcţionat câteva zile. Însă la orele de trafic ridicat se formau cozi de autovehicule până lângă BCR. Astfel că semaforul a fost dezactivat şi se lucrează acum la reprogramarea sa”, ne-a declarat ieri comisarul-şef Silviu Popa, responsabil în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor.

Timpi prioritari

Fluidizarea traficului în Oradea îl preocupă şi pe şeful Poliţiei bihorene, comisarul-şef Liviu Popa anunţând recent: „Am propus lungirea timpilor la semafor pe străzile adiacente şi scurtarea timpilor la semafor pe străzile principale”.

Pentru noile semafoare, municipalitatea a acordat următoarele sume: Magheru cu Enescu – 91.000 lei, Transilvaniei cu Ştefan cel Mare – 238.000 lei, Cantemir cu Muntele Găina – 186.000 lei şi acces Aeroport – 94.000 lei.

Mai notăm că şi în municipiul Beius s-au amenajat deunăzi semafoare pe DN 76, lăsându-se însă în urmă şanţuri neacoperite cu asfalt, adevărate „limitatoare de viteză” pentru autovehicule.

Cristian Horgos

Taguri: ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor