Seminar de afaceri, la Deva

2Comentarii
Seminar de afaceri, la Deva
Deva – Reprezentanţii a aproximativ 100 de agenţi economici hunedoreni au participat, joi, la un seminar destinat prezentării de soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor, organizat de BTL Design. Cu această ocazie, Dan Octavian, director al Confederaţiei Asociaţiilor de Afaceri „Transilvania” a lansat un apel către cei prezenţi în vederea asocierii patronale.

Afilierea la o structură patronală îi conferă unui om de afaceri o serie de avantaje: credibilitate, şansa de a participa activ la negocieri, de a găsi parteneri de afaceri, a declarat Dan Octavian, directorul Confederaţiei Asociaţiilor de Afaceri „Transilvania”.

„Pornind numai de la cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional, ce ne-a adus în situaţia de avea mai multe salarii minime în economie, ca urmare a negocierii între sindicate şi patronate, oamenii de afaceri îşi pot da seama cât de important este faptul de a aparţine unei structuri patronale, care să le reprezinte interesele. Apoi, partenerii de afaceri străini sunt interesaţi să iniţieze discuţii, privind colaborarea, cu asociaţiile patronale şi nu cu fiecare patron în parte. Asocierea oferă şi şansa de a dezvolta împreună diverse activităţi de cooperare, cum ar fi trainnig-urile de informare”, a adăugat Dan Octavian.

Lupta pentru putere

Românii sunt tributari spiritului balcanic şi atunci când este vorba de asociere, consideră Dorin Păran, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Când apare ideea de asociere începe deja bătălia pentru ciolan. Adică… asociere- asociere…, dar cine este şeful? Şi clar, fiecare consideră că merită această titulatură! Am avut şi noi un astfel de caz: a trebuit să ne asociem pentru programele ISPA şi SAMTID. Pentru că fiecare primar dorea câte un director în noua structură, ne-am trezit cu şase directori. Între timp problema s-a rezolvat, dar continui să cred că asocierea românească are o hibă: fuga după şefie!”, a concluzionat Dorin Păran.

Clara Pâs2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor