Seminar despre afaceri, la Marghita

Seminar despre afaceri, la Marghita
MARGHITA – Instituţia Prefectului jud Bihor împreună cu Primăria Municipiului Marghita, prin angajaţii celor două Compartimente de Integrare Europeană, au saptamana trecuta, la Marghita un seminar adresat mediului de afaceri.

Obiectivul seminarului a fost de a conştientiza şi informa oamenii de afaceri din zona Marghita asupra noilor cerinţe europene, precum şi asupra oportunităţilor de finanţare din instrumente structurale odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Seminarul, desfăşurat pe parcursul zilei de ieri, s-a bucurat de prezenţa echipei formate din reprezentanţi ai diferitelor instituţii care au oferit informaţii relevante pentru domeniul afacerilor. Prezentările au fost susţinute de:

Dna Nicoleta Balaci, consilier de faceri europene, Instituţia Prefectului jud Bihor

Dl Cristian Pop, Compartimentul de integrare europeană, Primăria Marghita

Dna Berce Magda, şef Serviciu Asistenţă Contribuabili, DGFP

Dna Corina Meşter, reprezentant al Direcţiei Regional Vamale Cluj, filiala Oradea

Dna Mihaela Secară, reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor

Dna Ramona Tăciuleţ, reprezentant ANIMMC, filial Bihor

 

Alături de primarul Pocsaly Zoltan şi viceprimarul Talpoş Dorel din Marghita, au fost prezenţi şi angajaţi ai compartimentelor de integrare europeană de la Primăria Marghita şi de la Instituţia Prefectului jud Bihor.

 

Cu această ocazie au fost dezbătute subiecte de interes şi de actualitate pentru întreprinzători, legate de fiscalitate, standarde europene, circulaţia mărfurilor şi serviciilor în spaţiul comunitar, marca comunitară, atragerea de fonduri europene nerambursabile  etc.

 

La sfârşitul seminarului a avut loc o discuţie cu cei aproximativ 70 de agenţi economici, care au pus întrebări despre modificările Codului Fiscal, dar şi despre modalitatea de accesare a fondurilor europene.

 

Participanţii la seminar au primit o serie de pliante, broşuri, materiale informative referitoare la Uniunea Europeană, ziarul euROpeanul şi un cd cu informaţii despre noua legislaţie fiscală, vamală şi diverse alte informaţii.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !