Seminar EURES în Băile Felix

Seminar EURES în Băile Felix
Din 2009 şi până în februarie 770 de bihoreni au fost consiliaţi în reţeaua EURES.

Vreme de două zile hotelul Termal din Băile Felix găzduieşte seminarul regional „O şansă de informare a grupurilor ţintă” din reţeaua Eures. La seminarul, care se desfăşoară în perioada 15-16 aprilie, iau parte reprezentanţii EURES din Bihor, Cluj, Sălaj, Bistriţa, Maramureş şi Satu Mare. Invitat special din patrea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă este directorul general EURES Camelia Mihalcea. „Scopul acestui seminar este continuarea şi aprofundarea colaborării între instituţiile publice şi private, între partenerii tradiţionale ai EURES, în scopul adâncirii colaborării în această perioadă”, a precizat Camelia Mihalcea.

Muncă în străinătate

Reprezentanţii EURES spun că în mod tradiţional românii s-au obişnuit să mergă la muncă la Italia, Germania, Spania şi Anglia. Mai nou sunt la mare căutare şi ţările scandinave. „Perioada de criză a fost caracterizată de diminuarea ofertelor de muncă pentru toată lumea cu atât mai mult cu cât sunt restricţii şi în multe ţări se cer permise de muncă”, a spuns directorul EURES. Cu toate acestea românii sunt priviţi ca forţă de muncă bună şi mai sunt solicitaţi la muncă de străini şi acum. Acum au rămas la mare căutare medicii şi personalul medica dar sunt oferte şi pentru cei cu un nivel mediu de calificare. Oferte destul de numeroase sunt şi în agricultură pentru munci sezoniere.

EURES Bihor se poate mândri cu rezultatele cele mai bine din ţară. Astfel, din 2009 şi până în februarie 2010 au fost consiliate 770 de persoane aflate în reţeaua EURES, 330 de persoane au fost consiliate pentru munca în străinătate. 50 de contracte au fost finalizate prin reţeaua EURES iar 10 contracte au fost finalizate pentru munca în străinătate. Domeniile de activitate cele mai solicitate în care s-au finalizate contracte sunt gastronomia, agricultura, construcţii şi hotelier. În perioada la care facem referire au fost organizate opt selecţii a persoanelor interesate să muncească peste hotare.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !