Seminar pe teme energetice în Oradea

Seminar pe teme energetice în Oradea
ORADEA – Reducerea consumului de energie a fost tema principală a seminarului organizat ieri, 16 noiembrie 2006, de către Agenţia Română pentru Conservarea Energiei (ARCE) la sediul Electrica din Oradea.

Campania „Lumina care salvează natura” a fost lansată în 13 octombrie 2006 la Sinaia în cadrul Simpozionului Internaţional de Iluminat. „Campania se desfăşoară corelat cu participarea României la Proiectul NewGreenLight al Comisiei Europene care îşi propune să reducă consumul de energie pentru iluminat în toată Europa şi, implicit să reducă emisiile poluante şi să limiteze fenomenul de încălzire globală”, a declarat Corneliu Odulescu – vicepreşedinte ARCE.

„În condiţiile actuale în care preţul la utilităţi creşte foarte mult, luarea în considerare a eficienţei este foarte importantă”, apreciază Odulescu.

Mesaje

Campania „Lumina care salvează natura” încearcă să transmită patru mesaje consumatorilor. În primul rând este vorba despre utilizarea lămpilor performante cu consum redus. Informarea populaţiei cu privire la sistemul european  de etichetare a lămpilor în vederea evitării utilizării unor produse necorespunzătoare existente pe piaţă la preţuri reduse, are, de asemenea o mare importanţă. Schimbarea comportamentului consumatorilor în vederea unei utilizări raţionale a energiei este un alt mesaj pe care campania vrea să-l transmită.

Nu în ultimul rând, posibilitatea compensării creşterii preţurilor energiei electrice prin scăderea consumului fără afectarea confortului contează foarte mult. „Clientul este nu numai cel care plăteşte energie electrică, ci şi cel care beneficiază de anumite servicii pe care furnizorii vor trebui să le asigure”, conchide Corneliu Odulescu.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase