Seminar pentru „gestionarii” de deşeuri

Cluj-Napoca – Potenţialii beneficiari ai „Schemei de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului privat al IMM în domeniul gestionării deşeurilor”, Phare 2005, pot beneficia de instruire gratuită pentru proiectele lor.

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest şi firma de asistenţă tehnică Ramboll organizează miercuri, 22 august, în sala mare a Agenţiei din Cluj-Napoca, începând cu ora 9:30, o sesiune de instruire la nivel regional.
Seminarul are ca scop familiarizarea participanţilor cu modul în care se completează o cerere de finanţare pentru această schemă de investiţii conform Ghidului solicitantului şi cum se realizează Studiul de fezabilitate conform normativelor în vigoare, astfel încât proiectele depuse să fie consistente, să obţină suficiente puncte în evaluare şi să poată fi implementate.
Un milion de euro
Obiectivul general al acestei Scheme este de a oferi asistenţă financiară IMM-urilor din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord), care acţionează direct în sectorul privind gestionarea deşeurilor, sau au un impact direct asupra sectorului de gestionare a deşeurilor, cu scopul de a le sprijini în eforturile lor de a reduce volumul deşeurilor şi/sau de a trata deşeurile într-un mod corespunzător.

Bugetul disponibil pentru regiunea noastră este de 1,083 mil. euro. Valoarea finanţării nerambursabile pentru un proiect va fi între 50.000 euro şi 200.000 euro. Fiecare beneficiar al finanţării nerambursabile trebuie să contribuie cu cel puţin 50%, în numerar, din bugetul proiectului.

Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 7 septembrie 2007, ora 16:00, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, strada Sextil Puşcariu nr. 2, Cluj-Napoca. Ghidul Solicitantului se poate descărca de pe www.nord-vest.ro.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !