Seminar pentru rromi

Scoala Generala din Sanmartin a fost vineri gazda unui seminar de lucru al inspectorilor specializati pe problemele rromilor. Nu mai putin de 42 de inspectori scolari, veniti din toata tara, au dezbatut teme specifice acestei minoritati.

„Este a patra oara când în aceasta scoala se desfasoara activitati pentru problemele rromilor. Un obiectiv important pentru noi este acela de a identifica tinerii, dar si adultii de etnie rroma care au sustinut bacalaureatul, pentru a-i pregati în continuare”, a mentionat Gabriela Pastor, inspectorul scolar specializat în acest domeniu.

Mihai Matekovits, director al Departamentului pentru Minoritati, si Gheorghe Sarau, consilier pentru problemele rromilor, au fost invitatii din partea Ministerului Educatiei. Prima problema discutata a fost fisa de evaluare a inspectorilor scolari cu probleme ale rromilor. Au urmat discutii specifice acestei etnii. Dupa seminar, oaspetii au facut o vizita la Scoala Smiles din Tileagd, precum si la Vadu Crisului, locuri în care comunitatea de rromi este numeroasa.

Ioana Iuhas