Semnal de alarmă de Ziua apei

Semnal de alarmă de Ziua apei
De Ziua mondiala a apei (22 martie), ecologistii bihoreni pun la cale, pe malul Crisului Repede, o manifestatie pentru sensibilizarea oradenilor fata de importanta apei pentru viata si importanta protejarii calitatii apei.

Astfel, lânga statuia lui Mihai Eminescu, membrii Clubului de Mediu pentru Tineret vor împarti mâine dupa-amiaza pliante, vor expune un panou despre circuitul apei în natura si vor demara campania de strângere de semnaturi împotriva amenajarii prin betonare a malului Crisului Repede.

„Apa si Cultura”

În preambulul Zilei mondiale a apei, Directia Ape Crisuri a organizat ieri sedinta festiva a Comitetului de Bazin „Crisuri”, prezentându-se principalele probleme de gospodarire a apelor din bazinul hidrografic Crisuri, precum si etapele de realizare a obiectivelor de mediu.

În deschidere, directorul Ape-Crisuri, ing. Ioan Oprean, a subliniat importanta apei în cultura universala, în contextul în care UNESCO este responsabila în acest an de evenimentul derulat pe plan mondial sub tema „Apa si Cultura”.

Apoi, subprefectul de Bihor, Teodor Albert, presedintele Consiliului Judetean Arad, Ioan Matula, si reprezentantul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Anna Peter, au evidentiat importanta protejarii si gospodaririi resurselor de apa în armonie cu normele de mediu.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !