Senatorii şi-au tăiat temporar din buget 140 de maşini noi ca să dea bine la televizor

6Comentarii
Senatorii şi-au tăiat temporar din buget 140 de maşini noi ca să dea bine la televizor
Senatorii au renunţat, în urmă cu aproape trei săptămâni, la 140 de maşini ce ar fi trebuit să fie achiziţionate. Senatorii au crezut astfel că păcălesc o ţară-ntreagă, în prag de alegeri. Numai că totul a fost de ochii lumii. Stenogramele şedinţei dovedesc însă că e vorba doar de un tertip. Achiziţiile ar urma să fie reintroduse la prima rectificare de buget.

Din stenogramele şedinţei de birou permanent din 21 octombrie, rezultă  că senatorii au renunţat la maşini doar ca să câştige capital. Iată o discuţie între social-democraţii Ilie Sârbu, Doru Ioan Tărăcilă, liberalii Mario Oprea, Norica Nicolai şi secretarul Senatului, Dan Vasiliu.

Doru loan Tărăcilă: Da, dar depinde şi ce tăiaţi. Sigur, puteţi să apreciaţi. Prevedem noi, de acum, că vom cumpăra 150 de maşini sau după ce se adoptă bugetul, lăsăm, se va face rectificare bugetară şi vom aduce suma care trebuie. Ceea ce a deranjat atunci pe televiziuni au fost achiziţiile, în special în acest domeniu.

Ilie Sârbu: Şi aerul condiţionat.
Doru loan Tărăcilă: Sau aerul condiţionat.
Norica Nicolai: Aerul condiţionat poate rămâne, dar tăiaţi achiziţionarea de maşini şi intră apoi la rectificare.

Mario Ovidiu Oprea: Discuţii au mai fost şi privitor la cele trei indemnizaţii pe care să le primească senatorii care nu vor mai fi aleşi.
Norica Nicolai: Este o prevedere legală.
Doru loan Tărăcilă: Nu va supăraţi, bugetul se formează pe lege.

Ilie Sârbu: Maşinile acestea fac cea mai bună impresie. Le scoateţi. Şi le luăm după… Aşa s-au luat şi data trecută.
Constantin Dan Vasiliu: Sigur sunt chestiuni de discutat în legătura cu cele 140 de maşini. Le putem pune la rectificarea bugetului.

Doru loan Tărăcilă:
Nimeni nu are ce spune şi o să facem un gest de favoare şi o să scoatem achiziţionarea de Dacii Logan pentru birourile senatoriale. Şi fiţi convins că primul lucru pe care-l va face viitorul Parlament în luna ianuarie va fi să cumpere maşini.

Senatorii au făcut un buget pe 2009 care depăşeşte limita admisă de Ministerul Finanţelor. Ei intenţionau să cumpere maşini noi pentru toate birourile din circumscripţii, alte maşini pentru comisii, sisteme ultramoderne de ventilaţie şi aer condiţionat.

 

Realitatea.net6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor