Sensuri unice, păzite cu Poliţia

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
19Comentarii
Sensuri unice, păzite cu Poliţia
Majoritatea şoferilor orădeni nu s-au obişnuit încă, cu modul în care a fost reconfigurat Centrul.

O adevărată expoziţie de maşini, cât se poate de variată sub aspectul mărcii sau cel al vechimii, funcţiona ieri dimineaţă, la intersecţia străzii Mihai Vizeazul cu Independenţei, „la Făt Frumos”. De luni, strada Mihai Viteazul a devenit cu sens unic pe porţiunea cuprinsă între intersecţia aceasta şi până la intersecţia cu strada Traian Moşoiu.

Avertisment

Fie că nu ştiau sau că au forţat oricum trecerea pe sens interzis, mai mulţi şoferi au ales să ignore semnificaţia indicatorului şi au dat nas în nas cu poliţiştii de la Rutieră. „Sunt din Oradea dar habar n-aveam că s-a schimbat sensul pe strada asta. O să văd acum, din procesul verbal, dacă primesc amendă sau doar avertisment”, ne-a spus o şoferiţă, cu maşina trasă pe dreapta în rând cu altele aflate în aceeaşi situaţie. A aflat ulerior că, în această fază cel puţin, poliţiştii aplică măsura mai blândă. Asta înainte de amiază. În jurul orei 13:00, poliţiştii deja dispăruseră din zonă, iar şoseaua redevenise, în ciuda indicatorului Accesul interzis, cu dublu sens. Aşa, la mica negociere cu cei care ieşeau spre Independenţei.

Bot în bot

Aceeaşi derută şi la intersecţia semaforizată a străzilor Traian Moşoiu cu Mihai Viteazul. Moşoiu e cu sens unic, de luni, dar şoferii care se încadrează pe banda care-i duce spre dreapta pot avea surpriza să dea bot în bot cu uitucii sau neştiutorii care, ieşind de pe Mihai Viteazul, să vireze stânga. De altfel, circulaţia în zona centrală se derula cumva cu încetinitorul marți, în prima zi lucrătoare de după redeschiderea podului. „Am evitat zona asta, tocmai pentru că nu îmi e clar pe unde se poate merge. Cu timpul, după ce vor vedea cum se aranjează traficul, probabil că şi cei din Primărie vor mai face schimbări”, e opinia unui taximetrist.

Se impune un indicator?

Pentru cei care vin de pe Indepenenţei spre Centru, pare posibil să o ia spre Piaţa Unirii peste liniile de tramvai – dacă în faţa bisericii catolice a fost montat semnul cu accesul interzis, comisia a omis un indicator similar şi în vecinătatea palatului Vulturul Negru. De altfel, luni, cel puţin, această variantă a fost utilizată destul de des de şoferii dornici s-o taie înainte.

Ilegalişti de marţi dimineaţa, în aşteptarea proceselor verbale, pe strada Mihai Viteazul Ilegalişti de marţi dimineaţa, în aşteptarea proceselor verbale, pe strada Mihai Viteazul ©

În prezent, intrarea pe Podul Ferdinand nu este semaforizată. O decizie în acest sens se va lua după începerea anului şcolar. „Am discutat cu cei de la Poliţia Rutieră şi, de acum începând, fac o monitorizare. Dacă e necesar se vor monta semafoare, dacă nu, va rămâne aşa. O decizie vom lua după 17 sau 18 septembrie, când copiii se întorc la şcoală”, ne-a spus viceprimarul Florin Birta.

Reconfigurarea

De luni, în traficul central au survenit următoarele modificări:

– sens unic pe str. Independenţei între Piaţa 1 Decembrie şi Piaţa Unirii, cu pierderea priorităţii la intersecţia cu Podul Sf.Ladislau.

– sens unic în Piaţa Unirii între T.Vladimirescu şi Iuliu Maniu, cu pierderea priorităţii la intersecţia cu str. Iuliu Maniu.

– sens unic pe str. Iuliu Maniu între Jean Calvin şi Piaţa Unirii, prioritar la intersecţia cu Piaţa Unirii şi Avram Iancu.

– sens unic pe str. Traian Moşoiu între Piaţa Unirii şi Mihai Viteazul, prioritar la intersecţia cu Mihai Viteazul.

– sens unic în Piaţa 1 Decembrie între Traian Moşoiu şi Independenţei, cu pierderea priorităţii la intersecţia cu Independenţei şi Piaţa 1 Decembrie

– sens unic pe str. Ep.Mihai Pavel între Piaţa Unirii şi Jean Calvin, cu pierderea priorităţii la intersecţia cu Jean Calvin.

– sens unic în Piaţa Rahovei între Sulyok Istvan şi Primăriei, cu pierderea priorităţii la intersecţia cu Primăriei.

– prioritate de trecere pe str. T.Vladimirescu în intersecţia cu Sulyok Istvan.

– sens dublu pe str. Jean Calvin între Iuliu Maniu şi Ep. Mihai Pavel, cu pierderea priorităţii la intersecţia cu Iuliu Maniu19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor