Septembrie, luna săpăturilor pe Magheru

12Comentarii
Intersecţia Magheru – Republicii, punct nevralgic în trafic
Intersecţia Magheru – Republicii, punct nevralgic în trafic
Comisia de circulaţie a acceptat restricţionatrea traficului până în 15 septembrie.


Zona intersecţiei bulevardului Magheru cu Republicii este „teatrul de luptă” pentru lucrări ample de înlocuire a reţelelor de termoficare, în baza celui mai bănos proiect cu finanţare europeană derulat de Primărie. Traficul are serios de suferit iar situaţia se va extinde pe toată durata lunii septembrie, transmite municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Conform pretenţiilor formulate de cei care supraveghează derularea proiectului, constructorii au trebuit să ia măsuri de urgentare a ritmului de execuţie – extinderea programului de lucru pe perioada wekend-ului, suplimentarea numărului de echipe şi utilaje, program de lucru prelungit, inclusiv pe perioada nopţii, lucrul în două schimburi, pentru a reface zona afectată în cel mai scurt termen posibil.

„Lucrările de modernizare a reţelei de conducte au un grad de dificultate ridicat, atât din punct de vedere al soluţiei tehnice – în contextul intersecţiei cu alte utilităţi (electricitate, gaz, apă, canal, telefonie şi internet), cât şi prin faptul că aceste lucrări se desfăşoară în oraş, sub trafic, utilajele necesare lucrărilor având accesibilitate redusă în şantier iar manevrabilitatea este destul de limitată”, spune comunicatul Primăriei.

Fibră optică în sistem

Lucrările presupun desfacerea pavajului, a trotuarelor, carosabilului sau zonei verzi, după caz, demontarea plăcilor de pe canalul termic vechi şi dezafectarea conductelor existente. Noul sistem de conducte se montează pe pat de nisip respectând pantele tehnologice necesare. E necesară efectuarea probelor de presiune impuse de normative, izolarea cu mansoane şi spumă poliuretanică a sudurilor, construirea de cămine de racord, aerisire sau golire, echiparea acestora cu organe de închidere şi sistem de ventilare naturală. Proiectul prevede şi introducerea instalaţiei de fibră optică pentru monitorizarea funcţionalităţii sistemului şi a parametrilor de reţea, instalaţii electrice subterane, refacerea terenului şi aducerea acestuia la starea iniţială.

Lucrările executate în carosabil se desfăşoară numai după obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de execuţie/desfacere eliberate de către Primărie şi Poliţia Rutieră. Restricţionarea traficului auto din zona intersecţiei de la magazinul Crişul afectată în acest moment de lucrări până la data de 15.09.2015. Lucrările actuale din zona magazinului Crişul au ca termen de finalizare data de 30 septembrie 2015.

Contractul de lucrări este parte componentă a Proiectului cu finanţare POS Mediu – „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009 – 2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii efecienţei energetice”. Lucrările de reabilitare sunt executate de către asocierea Construcţii Bihor SA – Energomontaj SA.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor