Septimiu Stoica va demisiona

Reactualizat la:
1Comentariu
Septimiu Stoica va demisiona
Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Septimiu Stoica, a anuntat luni ca va demisiona din aceasta functie, ce ar putea fi preluata de catre Stere Farmache, directorul general al BVB.

Farmache ar putea beneficia de un cumul de functii dupa modificarea actului constitutiv al BVB ce va fi dazbatuta de actionarii Bursei la 18 decembrie.

“Este o retragere din aceasta functie”, a comentat demisia lui Septimiu Stoica directorul general al BVB, Stere Farmache. “Motivul este legat de promisiunea facuta la Adunarea Generala la care a fost ales, si anume unificarea functiilor de presedinte al CA si director general”, a mai spus Farmache pentru HotNews.ro.

Potrivit unui comunicat al BVB, Septimiu Stoica a propus Consiliului Bursei unificarea functiilor de presedinte si de director general al BVB.

In acest sens, Stoica a solicitat includerea pe ordinea de zi a urmatoarei Adunari Generale Extraordinare a Actionarilor modificarea actului constitutiv al societatii astfel incat sa se permita directorului general sa fie si presedinte al Consiliului.

De asemenea, a propus candidatura lui Stere Farmache pentru functia de presedinte al CA la alegerile care se vor desfasura in cadrul urmatoarei AGA.

Consiliul de Administratie a acceptat propunerile lui Septimiu Stoica.

Acesta si-a anuntat retragerea din functia de presedinte la Adunarea Generala din 18-19 decembrie, pentru a vacanta pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Septimiu Stoica a fost ales presedinte al BVB de catre Adunarea Generala Ordinara a actionarilor societatii in februarie 2006, pentru un mandat de cinci ani.

Stoica a mai ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Bursei in perioada 2001-2006. In prezent este si vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor.

De asemenea, din 2001 este presedinte al Comisiei Speciale a BVB de Dezvoltare, Reglementare si Produse Noi, iar in perioada 1996-2001 a fost presedintele Comisiei de Listare a BVB. Tot in perioada 1996-2001 a fost si presedintele Rasdaq.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor