Şerban Mureşan – studii şi polo la Malaga!

3Comentarii
Şerban Mureşan – studii şi polo la Malaga!
© Multiplu campion la polo – juniori, Şerban Mureşan va fi student şi îşi va continua cariera de poloist în Spania, la Malaga
Sportivul orădean va urma universitatea în Spania, pe cheltuiala Guvernului spaniol. Va studia şi va juca polo pe apă la Malaga.

Au învăţat să zboare în Oradea, iar acum îşi urmează visul decolând spre alte meleaguri. Pentru unii tineri orădeni, începutul lunii octombrie coincide cu debutul studiilor spre centrele universitare ale lumii, acolo unde au fost acceptaţi la studii, ca urmare a rezultatelor deosebite obţinute în pregătirea educaţională anterioară. Şerban Mureşan este unul dintre aceştia, zborul lui având ca destinaţie Universitatea din Malaga – Facultatea de Studii Sociale și Muncă, unde a aplicat și a obținut o bursă guvernamentală oferită de Guvernul de la Madrid pentru România.

Multiplu campion cu CS Crişul

Şerban este cunoscut în rândul tinerilor orădeni în special pentru rezultatele sportive, fiind multiplu campion naţional la polo pe apă cu CS Crişul Oradea, la toate categoriile de juniori. Ca elev, s-a pregătit la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, specializarea bilingvă filologie româno-spaniolă. De aici şi interesul pentru limba natală a lui Cervantes, limbă pe care a studiat-o sub îndrumarea dirigintei sale, prof. Rodica Pop, şi a lectorului spaniol Sonia Luque, care i-a iniţiat pe elevi în istoria, geografia, cultura şi arta Spaniei, fiind profesor detaşat în România.

Bac-ul în spaniolă!

Pasiunea lui Şerban pentru studiul limbii, al culturii şi artei spaniole s-a concretizat în rezultatele obţinute la cele două runde de examene de bacalaureat din vara acestui an – standard în limba română şi opţional în limba spaniolă. Pentru bacalaureatul opţional în limbă spaniolă, orădeanul a fost examinat la Bucureşti de o comisie prezidată de un profesor universitar din Madrid. Punctajul obţinut de Şerban – 81 de puncte din 100 posibile, printre cele mai mari din ţară – a făcut ca orădeanul pasionat de spaniolă să fie selectat în vederea continuării studiilor în Spania, pe cheltuiala Guvernului de la Madrid. Şerban este convins că la această reuşită au contribuit în mod special cele două doamne profesoare de spaniolă, față de care afirmă că se simte îndatorat. Alături de el, au fost recrutaţi un absolvent de colegiu din Braşov, două absolvente din Craiova şi una din Bucureşti.

Serban la majorat Şerban Mureşan la majorat ©

La Malaga

Şerban Mureşan va studia la Universitatea din Malaga – specializarea Relaţii de muncă şi resurse umane – oraş în care îşi va continua şi activitatea sportivă, sub culorile echipei de club Deportivo Waterpolo Malaga, la care a fost deja legitimat încă din septembrie. Pe durata vacanţei de vară, beneficiind de înţelegerea conducerilor cluburilor sportive Crişul Oradea şi CSM Digi Oradea, Şerban s-a pregătit alături de antrenorii Kalman Kadar şi Ciprian Câmpeanu pentru a se integra cu succes în noua echipa de polo din Malaga.

La Oradea, el a mai fost antrenat de Eugen Băjenaru şi Adrian Alexandrescu, antrenori cărora, alături de ceilalţi doi menţionaţi, le mulţumeşte pentru întreaga pregătire sportivă oferită pe parcursul celor zece ani în care a fost legitimat la CS Crişul Oradea. Cu echipa din Malaga s-a antrenat deja încă din vara anului 2015, cu prilejul participării sale la o Şcoală Internaţională de Vară, astfel încât, odată cu începerea studiilor universitare, speră să îmbine în continuare în mod fericit sportul cu educaţia universitară.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor