Serbare-concurs la Liceul Iuliu Maniu

De Cristian Horgoș
Serbare-concurs la Liceul Iuliu Maniu
Profesoara de istorie Mihaela Olău a transmis bucăți din mesajele trimise de elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea pentru concursul online «Gânduri și sentimente pentru Ziua Națională».

Juriul alcătuit din profesorii Antonia Nica (educație muzicală), Paula Băliban (limba română) şi Mihaela Olău a stabilit câştigătorii care au fost felicitaţi joi, în cadrul festivităţii coordonate de directorul Liceului, Andrei Cristea, cel care a vorbit şi de importanța Zilei de 1 Decembrie. La final, elevii au intonat Imnul „Deșteaptă-te române!”.

Factbox: Mesaje de 1 Decembrie

Alexandru Victor (VII B): „Pe 1 decembrie 1918 s-au născut eroi, s-a scris istoria și termenul de libertate a reintrat în vocabularul de zi cu zi al cetățenilor României Mari”

Szucs Alexandra (XI B): „Sper într-un viitor mai bun pentru următoarele zile de 1 Decembrie, începând prin a lucra la mine, în primul rând, apoi la urmaşii mei, promovând astfel acele valori, pe care şi eu le-am primit de la părinţii mei, la copii, nepoţi, strănepoţi şi la viitoarele generaţii, crezând că la un moment dat fiecare ROMÂN va fi mândru de trecutul şi strămoşii lui”

Viorel Vancea (X A): „Acel eveniment petrecut atunci este un omagiu adus tuturor acelor soldați care și-au pus mai presus libertatea noastră decât propria lor viață”.

Daniela Budău (X B): „Iubesc România pentru tradițiile care nu au murit încă, pentru oamenii minunați de care suntem mândri (sportivi, inventatori, medici, etc). Atâta timp cât România va rămane o țară vie, cu oameni care pot gândi și acționa liber, locul meu este aici”

Costea Mădălina (XI B): „România este patria mea, restul sunt doar țări”

prof. Mihaela Olău: „1 Decembrie 2012, 94 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România, Marea Unire! Ziua Națională a României, a românilor de acasă și de pretutindeni! Înfăptuirile înaintașilor noștri la 1 decembrie 1918 sunt mărețe, greu de prezentat azi astfel încât să rezonăm cu atmosfera acelor momente din fiecare colț al Transilvaniei! Și totuși elevii secolului XXI au gânduri profunde și sincere, sentimente de apreciere și admirație față de faptele strămoșilor, recunoștința pentru că, ei azi, învață și duc mai departe principiile democrației”

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !