Serbările toamnei la Scoala Gen. “Bălcescu”

Serbările toamnei la Scoala Gen. “Bălcescu”
Conopida, varza, castravetele, căpşuna, mărul şi para, altfel spus toate legumele şi fructele, au prins viaţă în curtea şcolii, unde au cântat şi au dansat mai bine de două ore. Nu mai puţin de 400 de şcolari au participat la acest program educativ.

Vineri a fost zi de mare sarbatoare la Scoala Generala „Nicolae Balcescu”, având loc a VI-a editie a Festivalului Toamnei. Conopida, varza, castravetele, capsuna, marul si para, altfel spus toate legumele si fructele, au prins viata în curtea scolii, unde au cântat si au dansat mai bine de doua ore.

Nu mai putin de 400 de scolari au participat la acest program educativ. Protagonistii au fost elevii din clasele I – IV si câtiva din clasele V – VIII. Toata curtea scolii a fost îmbracata în straie de sarbatoare. Dovlecei de toate formele si marimile le zâmbeau copiilor. Frunzele ruginii si crengutele au fost asezate ornamental peste tot.

Zâna si Printul toamnei

Programul a fost deschis cu traditionalul moment de predare a cosului bogatiei. Ghilea Roxana – Zâna toamna 2004 a predat cosul Zânei toamna 2005 – Larisa Leuce, care a fost însotita de Printul toamnei – Horea Iancu. Momentul a fost precedat de o parada a legumelor si fructelor. Prichindeii, costumati în tot felul de legume sau fructe, si-au încântat colegii si parintii.

Programul artistic a fost încarcat de cântece si poezii, toate dedicate toamnei. Elevii din clasa a III-a C au simulat poezia lui Mihai Eminescu „Ce te legeni”. Nu au lipsit nici prietenii toamnei, greierele si furnica. Atmosfera a fost destinsa de ansamblul „Lioara” al Fundatiei pentru Tineret Bihor. Cei prezenti nu au putut trece indiferenti pe lânga expozitia autumnala, realizata în totalitate de elevi.

Solidari cu sinistratii

Actiunea desfasurata vineri a fost punctul culminat al Festivalului Toamnei, care a început înca de acum doua saptamâni. În toata aceasta perioada, elevii Scolii Generale „Nicolae Balcescu” au participat la o serie de activitati, precum expozitii de carte si de desene si vizita în Cetatea Oradea, iar de Ziua orasului au depus flori.

Cea mai impresionanta activitate a fost actiunea de solidaritate cu copiii din zonele sinistrate. Toti elevii si-au achizitionat bratari albastre, inscriptionate cu motto-ul „Învinge apele”. De asemenea, au participat la activitati de curatare a mediului înconjurator, precum si la salvarea copacilor, adunând maculatura.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase