Seremi, ales preşedinte PDL Bihor

23Comentarii
Seremi, ales preşedinte PDL Bihor
Deputatul şi-a văzut îndeplinită dorinţa de a deveni, în sfârşit, omul numărul 1 în PDL Bihor

73,1% Stefan Seremi. 25,7% Radu Pentie Jr. 1% voturi nule. Acesta e rezultatul alegerilor din PDL Bihor, desfăşurate vineri seara la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Din cei 709 de delegaţi prezenţi, au fost exprimate 675 de voturi valide. Şapte voturi au fost nule. 500 de delegaţi l-au ales pe deputatul Seremi (60 de ani), în timp ce 175 l-au preferat pe tânărul Radu Pentie (30 de ani), comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu. 
Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte au candidat primarul de Rieni, Gheorghe Bota şi primarul de Sântandrei, Ioan Mărcuş.
Dacă Mărcuş a primit 663 de voturi, Bota a fost votat de 646 de delegaţi. Candidat unic, Traian Abrudan a fost ales secretar general, cu 656 de voturi. Adjuncţii săi vor fi Adelina Coste – 652 de voturi şi Cristian Ile – 649. Preşedinte al comisiei pentru litigii e Gheorghe Beiuşan – 667 voturi, iar preşedinta comisiei de revizie şi control e Adriana Stanciu – 662 voturi. Ioan Curpaş a fost ales trezorier, cu 648 de voturi. Toate aceste poziţii, de la prim-vicepreşedinte în jos, au avut doar câte un candidat pe post. 

Pentie, pus pe schimbări

În discursul său, ținut în fața unei săli arhipline, Radu Pentie a criticat obiceiurile conducerii filialei și le-a adus aminte celor prezenți de propriile nemulțumiri. De asemenea, a ținut să le transmită tuturor care se îndoiau de capacitatea sa că tinerețea nu e un dezavantaj. „Tinerețea nu mă împiedică să gândesc! În campanie unii au considerat candidatura mea ca o aroganță, fără să fie preocupați de problemele reale ale organizației”, a spus Pentie de la tribună, cu trimitere la Seremi.
Și apoi către colegii din sală: „De multe ori v-ați plâns de modul în care se iau deciziile și că vi se impun anumite lucruri. Pentru cei nemulțumiți am decis să mă înscriu în cursă. Suntem acum la doar un an și jumătate de alegerile locale și totuși, ședințele Biroului Permanent Județean sunt ca niște întâlniri la o cafea, unde se discută ce mai e pe la TV.
Apoi, nu se știe în câte localități mai avem organizații și cine le conduce!”, a enunțat Pentie de pe scena Casei de Cultură, declarându-se apoi convins că dacă lucrurile continuă așa în PDL Bihor nu pot fi așteptări prea mari de la alegerile locale din 2012. Pentie a susținut și cauza primarilor.
Fără să-l nominalizeze, tânărul candidat a arătat că Seremi a fost „pentru unii mumă, pentru alții ciumă”. „Un primar nu trebuie să fie cu capul plecat pentru că el e cel care aduce voturile”, a afirmat Radu Pentie, care a avut câteva vorbe și despre „campania dusă împotriva organizației din Oradea, una dintre cele mai reprezentative și active, doar pentru că și-a exprimat deschis susținerea pentru Radu Pentie”.
Contracandidatul lui Seremi a mai ținut să atragă atenția asupra unor încercări de controlare a votului dinspre echipa lui Seremi, cerându-le delegaților să voteze conform conștiinței proprii.

Experiența lui Seremi

În discursul său, Ștefan Seremi a ținut să-i anunțe pe delegați din capul locului pe delegați că nu va răspunde provocărilor. Seremi și-a legitimat candidatura la șefia PDL Bihor prin faptul că e membru fondator, „alături de domnul Blaga și de alți câțiva colegi”. „Știu în amănunt tot ce s-a întâmplat în PDL în toți acești ani și știu cine a pus umărul și cine doar a dat din gură”, i-a asigurat Seremi pe colegii săi.
Seremi a enumerat apoi trei considerente pentru care a decis să candideze pentru președinția filialei: „Cred că am experiența necesară. Niciodată nu am fost numărul unu. Acum pot și vreau să fiu numărul unu în PDL Bihor.
Sunt la vârsta la care nu mai sunt mânat de ură. Nu caut laurii gloriei. Dimpotrivă, sunt cu capul pe umeri și știu să apreciez omul la justa lui valoare”. Totuși, Seremi a făcut trimitere și la Pentie. „Tinerețea în sine e o valoare, însă e una biologică, nu politică”, l-a asigurat veteranul pe mai tânărul său contracandidat.
Și despre situația în care se află PDL: „Trăim un moment greu, complicat. Fiecare gest trebuie controlat”, a declarat Seremi, convins că are totuși „experiența, suflul și dorința” pentru ca PDL să meargă spre mai bine.
Apoi a vorbit despre echipa sa, pe care a propusă pentru următorul mandat al Biroului Permanent Județean. „E propusă 100% de colegiile electorale din PDL Bihor. Toți din această echipă au fost aprobați de aceste colegii”, i-a asigurat Seremi pe participanții la Conferința Județeană. Și despre viitor: „Alegerile trec, dar partidul trebuie să rămână. Vă asigur că nu voi fi președintele echipei mele ci a PDL Bihor”.
La alegerile PDL Bihor au fost prezenţi oameni importanți din PDL, în frunte cu secretarul general, Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, precum şi lideri ai filialelor PDL din judeţe precum Alba, Arad, Cluj, Maramureș, Sălaj.
De asemenea, a fost prezent șeful Gărzii Naționale al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, președinte la sector 3 București, precum și președintele sector 5 București, Ștefan Pirpiliu. De față a mai fost și Sorin Moldovan, prim-vicepreședinte al tineretului PDL. 
De pe scena politică locală, au fost prezenți Cornel Popa (PNL), Kiss Alexandru (UDMR), Adrian Merka (cehi-slovaci) și Gheorghe Pintea (UNPR).

Fact box

Vicepreședinți aleși ai PDL Bihor:

Ionel Avrigeanu – 534 voturi

Dorel Talpoș – 523
Florian Oros – 511
Dorel Luca – 500
Sorin Sarca – 480
Lucian Popuș – 461
Mircea Bradu – 448
Dorin Corcheș – 437
Ioan Turcuț – 435  
Ionela Pop-Bruchental – 415 

Au ratat

Ioan Pantea – 306
Nicolae Aniș – 276
Florin Porge – 266 
Nicusor Lepădatu – 235
Daniel Cioloș – 227
620 de voturi au fost valabile, 62 nule.

Secretari executivi:

Dorel Dume 537 voturi
Sorin Buhaș 478
Nicu Pirtea 463 
Vasile Crișan 461
Nicolae Filip 433 
Liviu Laza Matiuță 416 

Au ratat:

Lucian Pavel 332
Călin Malița 213
Vespasian Gale170
Ilica Odoroabă Corina 147

Călin Corpaş

„Acum pot şi vreau”

„Acum pot şi vreau”23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor