„Sergiu” le-a adus un avertisment

24Comentarii
„Sergiu” le-a adus un avertisment
O ceată de călători blatişti au reuşit să-i înmoaie pe controlori. OTL şi-a sancţionat angajaţii.

Doi controlori ai OTL-SA au fost sancţionaţi cu avertisment de conducerea societăţii de transport, în urma unei sesizări transmise către directorul OTL, Csuzi Istvan, de Jurnal bihorean şi Bihor Online (www.bihon.ro). La rândul nostru, am fost sesizaţi de un călător. Acesta ne-a relalat un incident petrecut la finele anului trecut pe autobuzul 20, ce circulă pe ruta Nufărul – Real.

În scrisoara sa, cetăţeanul se arăta indignat de faptul că un un controlor OTL a „iertat” câţiva călători ce nu aveau bilet de calatorie. De ce? Pentru că o tânără călătoare din grupul vizat l-a înştiinţat pe controlor că are un văr, un anume Sergiu, ce este, la rândul lui, controlor OTL. A fost destul pentru a-l înmuia pe controlor…

Îmbunat cu văru’…

În continuare, redăm parţial felul în care ne-a relatat cititorul nostru dialogul dintre controlor şi tânăra călătoare fără bilet: „«Controlor: – Păi atunci dacă faci pe şmechera o să plăteşti 15 milioane de lei. Tânăra: – Cine, noi să plătim ? Da’ esti prost? Păi eu îl ştiu pe Sergiu, care e vărul meu! – Care Sergiu? – Sergiu, controlorul, este vărul meu. – Păi eu dacă am chef îţi dau amendă şi îţi fac proces-verbal şi poate să fie Sergiu văru’ tău că tot plăteşti. – Eu ţi-l rup şi cu asta basta. Oricum îl sun acuma pe văru’ Sergiu şi nu plătesc nici o amendă. – Păi sună-l!» (În acest timp fetele râdeau întruna de acest distins domn controlor şi cea care era mai tare în gură nu avea numarul de telefon al acelui Sergiu. Între timp sună pe cineva să îi lase numărul acelui Sergiu). «- Păi cum este Sergiu văru’ tău şi nu ai numărul de telefon?» (Între timp distinsul domn controlor se uită la mine şi îmi spune memorabila frază «Aşa-i în România! Dacă ai relaţii esti bazat». Eu stau mirat, mă uit la el şi îmi văd de ale mele. Ajungând la staţia de la Parcul 1 Decembrie, distinsul domn controlor nu mai are el chef de vorbe pentru că colegii lui îl aşteptau afară, scoate telefonul şi le spune fetelor numarul de telefon al acelui controlor, Sergiu: „Ca sa nu mai căutaţi voi, vă dau eu numărul)”.

Al doilea, la taifas

Vineri, Biroul de Relaţii Publice al OTL ne-a transmis măsurile luate în acest caz. Astfel, am aflat că doi dintre cei trei ce formau echipa de controlori în situaţia semnalată mai sus au fost avertizaţi, dat fiind faptul că se aflau la prima abatere. Din cele transmise de OTL rezultă că acel controlorul implicat direct în incident şi-a recunoscut vina. Conducerea societăţii de tranport i-a imputat controlorului speriat cu „Sergiu” următoarele: „Faptul că a intrat într-o situaţie conflictuală cu persoanele care călătoreau în acel moment fără legitimaţie de călătorie valabilă şi a avut o atitudine necorespunzătoare conduitei etice a controlorilor, recunoscând dealtfel acest fapt”. Celui de-al doilea controlor sancţionat cu avertisment i s-a reproşat că, în loc să-i controleze pe călători, a stat la discuţii cu şoferul, în cabina acestuia.

CĂLIN CORPAŞ

Nemultumit de atitudinea controlorului

Taguri: , ,


24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor