Serif din Carolina de Sud, la Politia Bihor

Reactualizat la:
1Comentariu
Serif din Carolina de Sud, la Politia Bihor
Timp de două zile, poliţiştii bihoreni de la toate formaţiunile din judeţ urmează un curs intensiv, în cadrul unui program educaţional numit „Dinamica poliţienească”.

Instruirea este susţinută de Ray Nash, care a fost timp de 11 ani şerif al ţinutului Dorchester din Carolina de Sud şi care în prezent lucrează la reformarea poliţiei din Afganistan, din partea Departamentului de Stat SUA şi cu sprijinul Ambasadei SUA de acolo.

La începutul seminarului, Nash a relatat poliţiştilor din sala festivă a sediului IJP Bihor (situat în Parcul Traian, din Oradea) că de acum 12 ani de când nu a mai fost în România, multe lucruri s-au schimbat în bine.

Şeful Poliţiei Bihor, chestorul de poliţie Liviu Popa, a declarat că şi prin instruirea aceasta doreşte se doreşte creşterea calităţii poliţieneşti, bazându-se pe caracter.

Luni şi marţi, seminarul are loc între orele 9:00 – 17:00.

7 forme de stres letal

În cele două zile de instruire, poliţiştilor bihoreni li se va vorbi şi despre sănătate şi echilibru, de către Paul Copu, reprezentant al Institutului pentru Principii de Bază ale Vieţii (IPBL). Copu le va explica poliţiştilor principii de bază sănătoase, care practic provin din valorile morale creştine şi le va explica cum pot să se menţină sănătoşi, chiar dacă sunt supuşi factorilor de stres zi de zi.

În opinia celor de la IPBL, există şapte forme de stres care pot afecta letal organismul. Astfel, mânia se reflectă asupra sistemului cardiovascular, vinovăţia atacă sistemul nervos, pofta are repercusiuni asupra sistemului endocrin, aamărăciunea afectează sistemul digestiv, lăcomia lezează sistemul imunitar, teama face rău sistemului respirator, iar invidia atacă sistemul muscular osos.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor