Service-uri puricate de RAR

3Comentarii
Service-uri puricate de RAR
ORADEA – V-aţi reparat frânele de la maşină la un service auto şi după o lună v-au lăsat? V-aţi reglat unghiul de fugă şi în scurt timp maşina nu vă mai ascultă? Aţi cumpărat o piesă auto şi nu peste multă vreme vă daţi seama că nu corespunde? Înseamnă că aţi apelat la service-uri neautorizate sau aţi cumpărat piese care nu sunt certificate sau omologate. VIDEO 1  VIDEO 2 Forum

Şi nu este de mirare. Dintre 450 de service-uri auto existente în Bihor, doar 220 sunt autorizate conform legii, potrivit informaţiilor furnizate de Mihai Dogărescu, şeful Departamentului Supraveghere Piaţă din Cadrul RAR, aflat în control în aceste zile în Bihor. Acţiunea desfăşurată la service-urile şi magazinele auto din Bihor în perioada 05.05 – 09.05.2008 s-a efectuat de către inspectorii Registrului Auto Român din judeţele Bihor, Arad, Cluj, Timiş şi Mehedinţi. Până ieri au fost efectuate un număr de 55 de controale.

„Controlul a scos în evidenţă faptul că încă mai sunt operatori economici care desfăşoară activităţi de reparaţii reglaje şi întreţinere auto fără a deţine autorizaţie tehnică de funcţionare din partea RAR”, ne-a declarat Mihai Dogărescu.

Exemplul a fost evidenţiat şi la una dintre firmele controlate joi, 8 mai. Este vorba despre SC 4X4 Serv SRL care avea autorizaţia expirată. „Nu am avut bani să-mi reînnoiesc autorizaţia pentru că a trebuit să-mi cumpăr aparatură pentru unghiul de fugă, ce m-a costat 14.000 de euro. Voi nu-mi daţi credite pentru că sunt bătrân”, se plângea Cosma Crăciun, patronul firmei.

În urma controalelor Mihai Dogărescu ne-a informat că firma va avea activitatea suspendată până se va pune la punct cu autorizaţiile şi, totodată, va fi sancţionată cu o amendă de 2.000 de lei. Pe de altă parte, în urma controalelor s-a mai evidenţiat faptul că unii operatori economici nu menţin condiţiile ce au stat la baza acordării autorizaţiei tehnice. „Este interesant faptul că amenda minimă este mai mare decât costurile autorizării şi totuşi sunt multe service-uri neautorizate”, a subliniat Mihai Dogărescu.

La magazine
Situaţia nu este prea roză nici în ceea ce priveşte desfacerea pieselor auto. În urma controlului efectuat la SC Carbenta SRL au fost descoperite piese care nu erau certificate sau care nu aveau elemente de identificare a importatorului. „Multe dintre produsele comercializate de către operatorii economici nu îndeplinesc cerinţele legislative în vigoare, altele nu sunt certificate sau omologate şi nu sunt însoţite de declaraţii de garanţie sau conformitate. Comercializarea acestora poate constitui o sursă majoră şi iminentă de de producere a accidentelor rutiere sau de deterioarare a mediului înconjurător”, a precizat Dogărescu.

Sintetizând, activitatea de control desfăşurată de RAR în Bihor s-a lăsat cu amenzi în valoare de 52.500 de lei şi suspendarea activităţii la 10 agenţi economici.
Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor