Service-urile auto amendate cu 69.000 de lei

De Dan Birta
Service-urile auto amendate cu 69.000 de lei
Şapte service-uri auto au fost amendate de ITM Bihor pentru deficienţele constatate.

La aproape 70.000 de lei se ridică amenzile aplicate de către ITM Bihor unităţilor care au obiect de activitate în domeniul întreţinerii şi reparării de autovehicule. Amenzile au fost aplicate în cadrul unei acţiuni de control desfăşurate în perioada 06.03.2012-07.03.2013.

Amenzi şi deficienţe

Conform datelor furnizate de instituţie, pe linia relaţiilor de muncă au fost verificaţi 14 angajatori. Dintre aceştia, doi angajatori practicau munca fără forme legale fiind depistate patru persoane în această situaţie. „Pe linia relaţiilor de muncă au fost sancţionaţi cinci angajatori cu cinci sancţiuni contravenţionale dintre care două amenzi în valoare totală de 40.000 de lei”, ne-a informat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Totodată au fost constatate 29 de deficienţe dispunându-se tot atâtea măsuri de remediere a lor. Dintre deficienţele constatate aminitim: prestarea activităţii fără încheierea contractului individual de muncă;

nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal şi munca suplimentară şi transmiterea cu întârziere a datelor în REVISAL.

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) au fost controlaţi 17 angajatori, toţii fiind sancţionaţi cu 47 de sancţiuni contravenţionale. „Sancţiunile constau în 42 de avertismente şi cinci amenzi în valoare totală de 29.000 de lei”, a precizat Marius Rotar.

Pe linia de SSM s-au constatat 47 de deficienţe dispunându-se 47 de măsuri pentru remedierea acestora. Deficienţele constatate au fost:

lipsa materialelor de informare – instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; semnalizarea de securitate şi sănătate la locul de muncă necorespunzătoare; neutilizarea de către angajaţi a echipamentelor individuale de protecţie a muncii; trusă medicală incompletă sau cu materiale expirate.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !