Servicii mai bune pentru cei cu dizabilităţi

Servicii mai bune pentru cei cu dizabilităţi
ORADEA - Fundaţia Ruhama în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Casa Corpului Didactic Bihor au organizat o conferinţă pe tema serviciilor care se adresează persoanelor cu dizabilităţi.

Găzduită de Sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, azi, conferinţa a abordat problema conjugării eforturilor depuse de sistemele de sănătate, protecţie socială, educaţie şi ocuparea forţei de muncă pentru a soluţiona cât mai util problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi.

„Prin această conferinţă dorim să propunem o abordare nouă a problemlor cu care se confruntă aceste persoane în cele patru mari domenii cu care interacţionează: sănătate, educaţie, asistenţă socială şi forţa de muncă. Pentru aceasta noi venim cu ideea de a conjuga eforturile în aceste domenii în vederea unor servicii cât mai complete”, ne-a declarat Tina Daragiu, director executiv al Fundaţiei Ruhama.

Implicare activă

Conferinţa s-a desfăşurat pe trei secţiuni şi a beneficiat de prezenţa reprezentanilor din fiecare domeniu care intră în contact cu problemele persoanelor cu dizabilităţi, de la medici până la reprezentanţii fundaţiilor implicate în muncă de formare a persoanelor cu anumite deficienţe.

În prima parte a conferinţei participanţilor le-a fost prezentat sistemul de instituţii şi servicii din domeniul social al judeţului Bihor, după care s-a abordat tematica formării de specialişti pentru aceste servicii. La finalul conferinţei tematica abordată s-a axat pe modelele de bună practică şi posibilităţile de dezvoltare a serviciilor destinate persoanelor cu dizabilităţi.

„Finalitatea conferinţei o reprezintă găsirea unei soluţii pentru abordarea integrată a problemlor şi conlucrarea serviciilor sociale în judeţul Bihor”, a concluzionat Tina Daragiu.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !