Servicii medicale la domiciliu

Servicii medicale la domiciliu
DEVA – Hunedorenii care au asigurare medicală şi care nu pot fi transportaţi la spital au posibilitatea de a solicita Casei de Asigurări Sociale (CAS) acordarea unor servicii medicale la domiciliu.

Între cele 24 de servicii pentru care CAS plăteşte, se numără alimentarea gastro-intestinală, îngrijirea plăgilor şi schimbarea pansamentelor, dar şi administrarea de medicamente sau recoltarea de probe pentru analize. Ovidiu Bînda, purtătorul de cuvânt al CAS, spune că acest tip de servicii sunt încă în faza de pionierat în judeţul nostru şi au o dublă eficienţă. „Pe de o parte bolnavii beneficiază de îngrijirile medicale la domiciliu, iar statul plăteşte mult mai puţin decât în cazul în care pacienţii ar fi internaţi în spital”, susţine Bînda.

Ajutor la bătrâneţe
De serviciile medicale la domiciliu beneficiază acum doar 30 de persoane, cu toate că patru firme sau organizaţii au încheiat contract cu CAS, iar acest sistem se practică la noi de cel puţin doi ani. Două dintre firme funcţionează în Deva, una în Haţeg şi una în Petroşani.


În Hunedoara municipalitatea a ales o altă variantă, dar ea se adresează doar oamenilor în vârstă. Acestora însă, pe lângă serviciile medicale, li se asigură şi ajutorul de care au nevoie în treburile zilnice – plata facturilor, cumpărături, chiar curăţenie. Funcţie de venitul fiecăruia şi de serviciile solicitate, pensionarii plătesc o anumită sumă. Până acum sunt ajutate constant 80 de persoane. „Sunt oameni singuri, care se deplasează cu greutate şi au probleme de sănătate specifice bătrâneţii. Am ales această variantă pentru a le veni în ajutor”, spune Ana Gemeniuc, şefa Direcţiei de Asistenţă socială din cadrul primăriei hunedorene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !