Servicii poştale amendate de OJPC

7Comentarii
ORADEA – Protectorii consumatorilor au controlat în cursul săptămânii trecute serviciile poştale şi de curierat. Au fost verificaţi cinci operatori economici constatându-se deficienţe la fiecare dintre aceştia. „Au fost întocmite cinci procese verbale de constatare a contravenţiei, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 19.000 lei”, a precizat Cristiana Bigan, şefa OJPC Bihor.

Controlul tematic a urmărit în principal legalitatea funcţionarii unităţilor controlate şi anume afişarea în mod vizibil a denumirii operatorului economic şi a programului de funcţionare, dacă se respectă prevederile legale privind serviciile postale, în cazul Companiei Naţionale Poşta Română (singurul operator economic – furnizor de serviciu universal).

 

Deficienţe

 

Astfel, la punctul de lucru din Oradea al Companiei Naţionale Poşta Română nu existau informaţii pentru consumatori cu privire la modul şi condiţiile de închiriere a cutiilor poştale precum şi modul de ridicare al corespondenţei. La SC Curiero SA Bucureşti, punct de lucru Oradea, exista afişată doar lista cu serviciile prestate şi tarifele aferente, neexistand alte informaţii privind caracteristicile esenţiale ale serviciilor prestate.

         La SC Fan Curier Expres SRL nu există informaţii cu privire la despăgubirea beneficiarilor serviciului în cazul nerespectării condiţiilor de calitate, respectiv a termenului de livrare, în timp ce la SC Sprint Curier SRL s-a constatat neinformarea consumatorului despre faptul că dacă o reclamaţie nu a fost soluţionată în mod satisfacator pentru reclamant acesta poate introduce o chemare la instanţă. „În urma depunerii la OJPC Bihor a unor reclamaţii din partea consumatorilor, la SC Fan Curier Expres SRL s-a constatat nerespectarea termenului pentru livrarea unui colet, iar la SC Ro Curier SRL Oradea nerespectarea termenului pentru plata sumei de rambursat la livrarea un colet cu ramburs”, a precizat Cristiana Bigan.

 

Simona Albinaru7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor