Serviciile sociale, promovate în spitale

Serviciile sociale, promovate în spitale
În cadrul Lunii Senectutii, vârstnicii spitalizati sunt vizitati de voluntari. Voluntarii Administratiei Sociale Comunitare Oradea (ASCO) îsi ofera serviciile si persoanelor vârstnice internate în spitalele oradene.

Trei dintre membrii Centrului Unic de Voluntariat au început ieri promovarea organizatiei si a beneficiilor pe care ea le poate aduce pensionarilor, la Spitalul de Boli Infectioase din Oradea, ne-a informat George Ghideu, functionar în cadrul ASCO si implicat în buna functionare a centrului.
Astfel, pensionarii vizitati s-au putut informa despre serviciile sociale pe care cei cu venituri modeste la pot primi în mod curent, dar si despre agenda Lunii Senectutii, care a fost lansata vineri în sala mare a Primariei.

Conform ofertei, pensionarii pot beneficia de întocmirea anchetelor sociale si urmarirea în timp a evolutiei persoanei cu handicap, vizite la domiciliu pentru îmbunatatirea situatiei psiho-somatice a persoanelor deplasabile ori cu operatii de amputatie, intermedierea relatiei cu institutiile care ofera protezare sau cu firmele care produc proteze sau cursuri pentru însusirea tehnicii de calcul pentru persoanele cu handicap, astfel încât sa-si poata gasi locuri de munca accesibile situatiei lor.

Si la Neuro

Cei asistati pot cere sa fie inclusi în actiunile de recuperare si reabilitare prin ergoterapie, kinetoterapie, logopedie sau discutii în grup. Ca activitati destinate unor categorii mai largi, centrul de voluntariat propune sustinerea tinerilor cu handicap care urmeaza cursurile unei facultati, organizarea de expozitii cu obiectele realizate în centrele de zi si activitati de recreere si de socializare, în vederea combaterii marginalizarii si excluderii sociale.
O manifestare similara celei de ieri va fi organizata de ASCO Oradea în 11 octombrie, când bolnavii Spitalului de Neuropsihiatrie urmeaza sa primesca vizita tinerilor de la Centrul de Voluntariat.

Cristina Ghilea

Taguri: