Sesiune de orientare si consiliere in cariera

1Comentariu
Sesiune de orientare si consiliere in cariera
Activităţile de instruire a studenţilor economişti au debutat zilele trecute.

Studenţii economişti participă la o sesiune de orientare şi consiliere în cariera. Modulul de orientare şi consiliere a studenţilor economişti se organizează în Universitatea din Oradea, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Modulul de consiliere şi orientare în carieră se adresează studenţilor economişti de la forma de învăţământ licenţă şi masterat, selectaţi în grupurile ţintă ale proiectului „Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri” (PRACTeam). Modulul se desfăşoară în perioada 21 februarie – 11 martie 2011.

Exerciţii şi simulări

Pe parcursul celor 54 de ore de consiliere şi orientare în carieră, studenţii vor fi instruiţi atât din punct de vedere teoretic, dar mai ales prin activităţi, simulări şi exerciţii practice, pe diverse teme, precum: managementul personal al carierei (CV-ul profesional), scrisoarea de prezentare (intenție/candidatură/motivație); repere în consilierea carierei (cariera şi evoluţia sa), explorarea pieţei forţei de muncă, decizia de cariera, etapele de căutare a unui loc de muncă; autocunoaşterea, autoevaluarea şi interviul (motivaţia şi performanţa), emoţiile şi mecanismele de apărare şi adaptare, comunicare şi relaţionare interpersonală, prezentarea la interviu; dezvoltarea personală etc.

„Modulul de consiliere şi orientare în cariera are la bază suportul de instruire special realizat în cadrul proiectului, publicat sub forma unui – Ghid de consiliere şi orientare în carieră al studentului PRACTeam. Ghidul este realizat de psihologi specialişti din cele trei universităţi partenere, care susţin şi activităţile de instruire. La finalul acestora, fiecare student va fi evaluat din punct de vedere aptitudinal de specialiştii psihologi. Evaluarea urmăreşte potrivirea profilului aptitudinal al studentului cu cerinţele posturilor din domeniul economic”, spune Ioana Pop Cohuţ, responsabil de comunicare în cadrul proiectului.

Proiectul „Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri” este coordonat de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea şi are o valoare de 20.941.500 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – „Investeşte în oameni!”.

C.D.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor