Sesiune de primăvară a episcopilor catolici

3Comentarii
Sesiune de primăvară a episcopilor catolici
Întâlnirea Naţională a Preoţilor Catolici din România s-a încheiat joi la Oradea. La întâlnire au participat peste 100 de slujitori catolici din toate diecezele romano-catolice şi greco-catolice din ţară.

„E prima întâlnire naţionala a preoţilor organizată împreună de cele două episcopii: Episcopia Romano-Catolică şi Greco-Catolică”, a precizat episcopul romano-catolic de Oradea, Bocskei Laszlo.
În timpul întâlnirii preoţii au participat la două prelegeri: una care a avut ca temă „Preoţia şi misterul chemării”, iar cealaltă, „Ce înseamnă să fii preot astăzi şi care sunt provocările”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Anului Sacerdotal, decretat de Papa Benedict al XVI-lea, care a debutat în luna iunie 2009 şi se va încheia în 19 iunie 2010.

Sesiune de primăvară

Cele două episcopii vor organiza la Oradea, în perioada 25-27 mai, sesiunea de primăvară a episcopilor catolici din România. Cu această ocazie, episcopii vor discuta probleme care ţin de viaţa Bisericii, dar şi probleme curente. Evenimentul va începe marţi, de la ora 16:00, cu meditaţii şi cu o liturghie solemnă. Ziua de miercuri este dedicată discuţiilor pe mai multe teme.
„În România se poate vorbi despre o conferinţă regulată a episcopilor catolici din 1990. Arhiereii se întâlnesc de două ori pe an pentru a discuta diferite probleme. Întâlnirile se organizează prin rotaţie, la diferite episcopii. Oradea este pentru a doua oară gazda acestei conferinţe”, a precizat episcopul Bocskei Laszlo.

C.D.

Preoţii din toată ţara se întâlnesc la Oradea

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor